Ravnjak za las ujel finale

Slovenski deskar na snegu v disciplinah prostega sloga je v snežnem žlebu na Kitajskem vpisal 10. izid kvalifikacij.

Objavljeno
19. december 2017 15.06
J. P.
J. P.

Secret Garden - Slovenski deskar na snegu v disciplinah prostega sloga, 21-letni Tim-Kevin Ravnjak, ki se je že predlani veselil brona na članskem svetovnem prvenstvu v Kreischbergu, je zelo spodobno nastopil v kvalifikacijah za jutrišnjo preizkušnjo svetovnega pokala v snežnem žlebu na kitajskem prizorišču Secret Garden, smučarskem središču v Hebeiju.

Vpisal je namreč deseti kvalifikacijski dosežek in se tako kot zadnji prebil v finale, ki bo na sporedu jutri zjutraj ob 5. uri po srednjeevropskem času. Sodniki so prvi nastop mladega Velenjčana ovrednotili z oceno 73,50, najrepričljivejši je bil sicer leto dni mlajši Japonec Naito Ando z odličnim iztržkom 92,75 točke.

V razredčeni konkurenci, nastopilo je zgolj enajst evropskih deskarjev, se je dobro odrezal tudi Tit Štante, ki je z oceno 61,25 in s 16. mestom izenačil drugi najboljši rezultat v karieri. V ženski konkurenci je šele osmič v snežnem žlebu svetovnega pokala nastopila 18-letna Kaja Verdnik in z oceno 43,00 zasedla 17. mesto.