Ravnjak za točko ob finale

Slovenski deskar v disciplinah prostega sloga je snežni žleb za svetovni pokal v Park Cityju končal kot dvanajsti.

Objavljeno
05. februar 2016 10.53
J. P.
J. P.

Park City - Mlademu, komaj 19-letnemu slovenskemu deskarju na snegu v disciplinah prostega sloga, Timu-Kevinu Ravnjaku, je le točka zmanjkala do preboja v deseterico finalistov v snežnem žlebu za svetovni pokal v Park Cityju. Po ponesrečenem prvem kvalifikacijskem poskusu je v drugo precej bolj prepričal sodnike (med njimi tudi Iztoka Šumatiča, ki mu je poklonil drugo najnižjo oceno - 73), ki so mu dodelili oceno 74,75, ki je zadostovala za končno dvanajsto mesto.

Ker je bil član velenjske Deske, sicer nekdanji mladinski svetovni prvak in lani bronast na članskem svetovnem prvenstvu v tej disciplini, naš edini predstavnik na preizkušnji, torej Slovenija jutri ne bo imela finalista. Najbolj se je izkazal domači adut Gregory Bretz, ki si je že v prvem poskusu prislužil neverjetno oceno 90, zato v drugo niti ni več nastopil. Med dekleti je največ pokazala Američanka Chloe Kim, ki so ji delilci pravice oba nastopa ovrednotili enako - s 94,25.

Ravnjak je bil zaradi krajšega snežnega žleba primoran zahtevnejšo različico nastopa zamenjati z nekoliko lažjo, v katero pa je prav tako uvrstil nove kombinacije trikov. Rahlo sneženje mu je sicer povzročalo precej preglavic pri doseganju višje amplitude, s katero običajno dobiva boljše ocene kot tekmeci, ki imajo v svojem repertoarju tehnično zahtevnejše trike.

Trener Matevž Pristavec je po preizkušnji poudaril, da je Tim-Kevin po hujšem padcu pri poskusu skoka Frontside Double Cork 1080 na decembrskem tekmovanju Dew Tour začasno opustil izvajanje tega trika, ki bi mu posledično lahko zagotovil boljšo oceno, a sta skupaj sklenila, da bi bilo kaj takega v Park Cityju preveč tvegano. Čez teden dni bo Ravnjak v snežnem žlebu ponovno nastopil v Saporu, konec meseca pa ga čaka še preizkušnja v snežnem parku v PyeongChangu.