Samozavestni tudi brez Tine Maze

Predsednik SZS Enzo Smrekar: Čas je, da na zvezi končamo zdrahe in besedo prepustimo športnikom.

Objavljeno
06. oktober 2015 19.07
SMUČANJE - Zbor reprezentanc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Medvode - V Sori pri Medvodah so danes načrte pred novo tekmovalno zimo razgrnile slovenske smučarske reprezentance. Tudi brez Tine Maze, ki se je odločila za enoletni premor, so na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) prepričani, da bo prihodnja sezona podobno uspešna, kot so bile minule.

Oder je bil za vse člane izbranih vrst premajhen, besedo so torej dobili le glavni junaki minule zime - smučarski skakalec Peter Prevc, deskar na snegu Žan Košir, biatlonec Jakov Fak, smučar prostega sloga Filip Flisar, smučarska tekačica Vesna Fabjan in z rahlo zamudo tudi alpski smučarji. Vsi so si enotni, da bosta prihajajoča dva meseca odločilna v pripravi na sezono, pravo razmerje moči pa bodo pokazale šele uvodne tekme.

»Verjamem, da so po prejšnji rekordni sezoni smučarji tudi letos dobro delali. Čas pa je, da na zvezi končamo zdrahe in besedo prepustimo športnikom,« je uvodoma omenil prvi mož SZS Enzo Smrekar, ki je še včeraj bíl boj v poskusu prevzema oblasti v nordijskih reprezentancah, pred meseci je prišlo do zamenjave biatlonskega vodstva, opazne so napake pri gradnjah objektov, slišati je zahtevke po vračanju evropskih sredstev.

Toda vsaj od novembra bodo v središču pozornosti javnosti spet tekmovalke in tekmovalci. Predstavniki SZS so sicer današnjo priložnost izkoristili tudi za podelitev priznanj in plaket, zlate plakete so prejeli Lado Vindiš, Uroš Velepec, Vlasta Kotnik, Drago Čotar in Darko Rozman.