Slovenski skakalci brez točk na Norveškem

Še najbližje finalni seriji na prvi od dveh preizkušenj celinskega pokala v Oslu je bil Rok Justin na 39. mestu.

Objavljeno
20. september 2015 09.09
mdr planica
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oslo - Prva od dveh preizkušenj celinskega pokala smučarskih skakalcev na Norveškem (druga bo na sporedu danes) se je za slovensko odpravo razpletla docela neuspešno, saj se ni niti eden iz peterice prebil v finale, še najbliže mu je bil na 39. mestu Rok Justin (Stol Žirovnica), ki pa je za trideseterico zaostal debelih pet točk.

Andraž Pograjc (Zagorje), ki bo v soboto dopolnil 24 let, se je moral zadovoljiti z 41. mestom, medtem ko so se 16-letni Domen Prevc (Triglav Kranj), dve leti starejši Andraž Modic (Logatec) in Miran Zupančič (Zagorje) drug za drugim zvrstili med 46. in 48. mestom, prva dva sta si dosežek celo delila.

Svoje tretje zmage na preizkušnjah te ravni se je veselil aktualni mladinski svetovni prvak z norveško ekipo, 19-letni Halvor Egner Granerud, ki je bil po prvi seriji šele četrti, naposled pa prvega tekmeca, 37-letnega češkega veterana Jakuba Jando, pustil za seboj za 2,4 točke. Na stopničkah se je znašel še prepričljivo vodilni po prvem skoku (z najdaljšo daljavo dneva 106 metrov), Norvežan Andreas Stjernen, ki ga je v drugo nekoliko polomil.

V skupnem seštevku ima pred zadnjimi tremi preizkušnjami Anže Lanišek, ki na Norveškem ne nastopa, le še štiri točke zaloge pred prvim izzivalcem, včeraj sedmouvrščenim Poljakom Dawidom Kubackim, tretji je njegov rojak Klemens Muranka s 23 točkami zaostanka. Justin zaseda šesto, Pograjc enajsto, Zupančič trinajsto, Cene Prevc pa štirinajsto mesto.