Smučarji na lov po želene točke

V Åreju se bodo v veleslalomu in slalomu pomerili tudi alpski smučarji.

Objavljeno
12. december 2014 01.17
afp*SKI-AUT-WORLD-MEN
M. F., šport
M. F., šport
Åre – Prireditelji moških tekem za svetovni pokal, ki jih bo danes in v nedeljo namesto Val d'Isera gostil Åre, so v tednu dni kot nadomestni gostitelj nalogo opravili z odliko. »Naravnega snega je le centimeter do dva. Smučali smo 8 km od tekmovališča, teren so polili, lepo je zamrznil, imeli smo odlične razmere za trening. Podobno so storili tudi na tekmovalni progi. Čaka nas super tekma,« je sporočil glavni trener moške reprezentance Klemen Bergant.

Točkovna ničla iz Beaver Creeka je pozabljena. Je bil teren, ki bo februarja 2015 gostil SP, za najboljšega Slovenca v tehničnih disciplinah Žana Kranjca prezahteven? »Pravzaprav prelahek, saj je Žan dober v strmini, slabši pa v ravnini. Res pa je, da je prvič nastopil tam, prvič je izkusil ameriški sneg, tudi časovna razlika je pobrala davek. To ni opravičilo, je pa dejstvo, ki ga moramo upoštevati pri analizi. Domače naloge nismo opravili. Do SP imamo še dva meseca časa,« je razmišljal Bergant, ki je prepričan, da bo Kranjec že danes pokazal, kaj zna: »Tu je že smučal pred tremi leti za evropski pokal. Cilj je pokazati dva dobra nastopa.«

Danes (ob 16. in 19. uri) se bodo merili veleslalomisti (Kranjec in Mišel Žerak), na nedeljskem slalomu (10.30 in 13.30) pa bosta nastopila Matic Skube in Miha Kürner.