Smučarski dan na Pokljuki

Slovenske reprezentance v zimskih panogah so predstavile cilje in načrte za olimpijsko sezono.

Objavljeno
04. oktober 2017 13.58
J. P.
J. P.

Rudno polje - Olimpijska zima trka na vrata, zato je Smučarska zveza Slovenije (SZS) danes na Pokljuki pripravila tradicionalni smučarski dan z javno predstavitvijo slovenskih reprezentanc v zimskih športih. Dogajanje v športno-rekreacijskem središču na Rudnem polju je bilo pestro že dopoldne, ko so, kot poroča STA, na svoj račun prišli mladi športni navdušenci, ki so imeli priložnost spoznati svoje vzornike.

Športnike in mladino so že pred začetkom dogajanja nagovorili predstavniki političnega vrha, v imenu smučarske zveze pa je zbrane pozdravil njen direktor, nekdanji smučarski skakalec Franci Petek: »Prvič sem v takšni vlogi. A kot nekdanji športnik dobro vem, kakšna so pričakovanja ob tem času. Prihajajoča sezona bo prav posebna. Res je, vsak športnik se veseli zmag, toda zmaga ne pomeni vedno, da premagaš tekmece. Zmaga je lahko tudi, ko se ti posreči nekaj, kar si si zadal. Gremo zmagat!«

»Eden glavnih ciljev so vsekakor olimpijske igre, ampak do tam je treba priti, pa tudi kasneje so še tekme, vsaka posebej, vsaka je najbolj pomembna,« je dejala prva slovenska zvezdnica Ilka Štuhec.

»Lahko optimistično gledamo na sezono. Zanesljivo je cilj medalja na olimpijskih igrah, sicer je medalja cilj tudi vseh ostalih 5000 športnikov, ki bodo na olimpijskih igrah. Do iger moramo seveda najprej priti, v svetovnem pokalu se na vsaki tekmi posebej najbolje odrezati, igre pa oddirkati čim boljše,« pa je razmišljanje športnikov povzel prvi slovenski smukač Boštjan Kline.

SZS je pripravila tudi športni kviz, na katerem so sodelovali učenci iz osnovnih šol iz Železnikov, Škofje Loke, Huteževega, Brezovice in Radovljice, pridružili so se jim športniki in sestavili sedem mešanih ekip, pozneje pa so lahko otroci v sodelovanju s športnimi asi tudi praktično preizkusili svoje športne veščine na vadbišču pokljuškega centra.