Špeli je trema pobrala vso moč v nogah

Na domači tekmi na Ljubnem so bile tri slovenske skakalke v deseterici, a stopničke se še naprej izmikajo.

Objavljeno
15. februar 2015 01.44
Špela Robnik, šport
Špela Robnik, šport
Ljubno ob Savinji – Kar nekaj kljukic so lahko naredili prireditelji tekem svetovnega pokala na Ljubnem ob lepem vremenu, veselem vzdušju in množičnem obisku (okoli 6000 ljudi naj bi bilo). Znova pa je manjkala še pika na i, s kakšno slovensko skakalko na vrhu. Kazalo je dobro, a naposled tako Maja Vtič kot Špela Rogelj nista uspeli priti na zmagovalni oder.

Z vseh koncev Slovenije so se skakalni navdušenci zgrnili v Zgornjo Savinjsko dolino in s svojim obiskom nagradili pogumna dekleta, ki so se borila na ostareli napravi pod Rajhovko. Posebna skakalnica je vedno znova poseben izziv za vse skakalke, najbolje jo je, tako kot ob zadnjih tekmah na Ljubnem, ukrotila Japonka Sara Takanaši, dobro pa so se borile tudi Slovenke. Zlasti dobro je po prvi seriji kazalo najizkušenejši v naši ekipi Maji Vtič, z ugodnega izhodišča je napadla zmagovalni oder, a se ni izšlo. »Z rezultatom sem zadovoljna. Šesto mesto je nekako cilj pred vsako tekmo. Sicer pa mislim, da bi se dalo skočiti bolje, morda potrebujem še kanček sreče. Je res malo grenkobe, ko veš, da si bil v položaju še za kaj več, a tega zdaj ne morem več spremeniti, lahko se le toliko bolj potrudim na drugi tekmi,« je razmišljala Dolenjka in obžalovala, da so Slovenke znova ostale brez uvrstitve v najboljšo trojico na domači tekmi. »Morda si že preveč želimo te stopničke, morda skačemo preveč zanje kot za dobre skoke.«

Sicer je zapravila največ, vseeno pa Vtičeva niti ni bila najbolj razočarana med slovensko sedmerico. Solze je na sedmem mestu zadrževala Špela Rogelj, zmagovalka iz Lillehammerja in prvo ime pred domačimi tekmami. Naposled je priznala, da je ta izpostavljenost le pustila posledice, breme pričakovanj ji je prišlo do živega. V poskusni seriji je res blestela, toda nato z dvema povprečnima skokoma ni zadovoljila, zlasti svojih, visokih pričakovanj. »Pri obeh skokih sem imela na mizi premalo moči v nogah, zato so zmanjkali metri. Vem, da so moje noge močne, a ostale so neizkoriščene,« je ocenila in obljubila, da bo na nedeljski tekmi drugače. »Čutila sem tremo in pritisk, želja, da navijačem podarim dober rezultat, je bila prevelika. Moram umiriti glavo, pa bo šlo,« se je nadejala, da bo bolje izkoristila današnjo priložnost.

Toliko boljše volje je bila na devetem mestu Katja Požun. Dosegla je najboljši rezultat v sezoni in ob tem ugotovila, da na Ljubnem še nikdar ni manjkala med najboljšo deseterico. »Zadovoljna sem, to je rezultat sezone, lepo nadaljujem tradicijo na Ljubnem. Skakalnica tu je zahtevna, a ravno zato rada tekmujem na njej. Ima oster radius, kar mi očitno ustreza, zato je ena najljubših, bom kar malo žalostna, ker jo bodo podrli,« je bila ena redkih navdušenih nad napravo, ki čaka na prenovo. Ta naj bi se zgodila že do prihodnjega leta, tako da se bodo dekleta danes (znova ob 14. uri) še zadnjič spoprijela z njo.