Štiri leta trdega dela za minuto ali dve na OI

Ilka Štuhec pogleduje tudi proti Pjongčangu, a se zaveda, da pretekli rezultati niso zagotovilo za uspeh.

pet, 13.10.2017, 09:00

Ljubljana – Ilka Štuhec je pod izvrstno sezono 2016/17 hitro potegnila črto, že nekaj mesecev so v ospredju le priprave, najprej na svetovni pokal, nato še na Pjongčang. Po dobrih pripravah v Čilu optimistično pričakuje novo sezono, ki se bo zanjo (najbrž) začela po Söldnu.

Pred prejšnjo sezono nihče ni vedel, kako dobri ste lahko, pred naslednjo so pričakovanja vendarle višja?

Drugače je predvsem to, da me ob treningih čaka še en kup drugih obveznosti, za katere se nam pred lansko sezono ni niti sanjalo, da pridejo v takšnih razsežnostih. Tako kot vse ostalo tudi to spada zraven, to sem vzela v zakup in poizkušala čim bolj pametno prilagoditi treninge, da se mi priprave niso preveč porušile. Zdaj je že čas, da se vse sponzorske obveznosti počasi končajo, ker je sezona že skorajda pred vrati, zato se moram osredotočiti le na smučanje.

Letošnje priprave so bile dolge, je bilo po uspešni in naporni zimi težko spet stopiti na smuči?

Na pripravah nam je malo nagajalo vreme, dvakrat je res močno snežilo, zato je bil sneg bolj mehak in smo morali prilagajati treninge, a sem vseeno zadovoljna s tem, kar smo opravili. Zdaj sledijo le še »finese«, potem bo to to pred sezono. Nihče še ni »pogruntal«, kako bi nekdo drug lahko treniral namesto njega, vsi to počnemo zato, ker nam je šport všeč in ga imamo radi. Nikoli mi ni bilo težko oditi na trening, enako je kot s tekmami, tudi motivacije pa mi ne manjka. Če sem lani na prizorišču zmagala, še ne pomeni, da bom v ospredju tudi letos, in to me žene naprej. 

Drugo mesto v svetovnem pokalu je bilo veliko presenečenje, ste zaradi tega letos bolj pogledovali tudi proti tehničnim disciplinam?

Treningu tehničnih disciplin smo posvetili približno enako časa kot lani, poizkušali smo jih trenirati čim več, kolikor je pač ostalo časa ob hitrih disciplinah. Preden smo se posvetili smuku, smo veliko delali na tehniki smučanja. Točke bodo res potrebne, a so prioritete znane. 

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor