Gorišek ni več predsednik alpskega zbora

Na izredni seji SZS so z mesta predsednika zbora in odbora panoge za alpsko smučanje razrešili Dušana Goriška.

Objavljeno
10. december 2014 17.36
G. L., Delo.si/STA
G. L., Delo.si/STA
Ljubljana - Dušan Gorišek ni več predsednik zbora in odbora panoge za alpsko smučanje. Tako je na današnji izredni seji na predlog predsednika Smučarske zveze Slovenije Enza Smrekarja sklenila večina članov zbora panoge. Smrekar je za razrešnico zdaj že nekdanjemu prvemu možu panoge prejel podporo 48 glasov, proti je bilo 35 glasov.

Izredno zasedanje predstavnikov klubov na sedežu zveze na Podutiški v Ljubljani z eno točko dnevnega reda je bilo po pričakovanjih zelo burno.

Seje so se udeležili predstavniki klubov z 83 glasovi od 128 skupno. Skorajda se je že zapletlo pri glasovanju o dnevnem redu, saj je bilo proti 30 glasov, po izglasovanem dnevnemu redu je sklicatelj izredne seje Smrekar ponovil javno že večkrat predstavljena stališča, zakaj je nujna zamenjavanja pri vodenju smučarskih disciplin.

»Osebno mi je je žal, da prihaja do takšnih sej, v mojem načinu delovanja je to skrajni ukrep, ko nobeni drugi vzvodi niso bili uspešni. Gre za nujen ukrep, da celotne zveze, ne le ene panoge, ne bi pripeljal v stanje trajne nelikvidnosti, insolventnosti in celo bankrota,« je pojasnil Smrekar.

Sklicatelj izredne seje panoge je na dnevni red uvrstil glasovanje o štirih vsebinskih sklepih, ključen pa je bil sklep, s katerim so izrekli nezaupnico predsedniku zbora in odbora za alpsko smučanju. S tem se je Gorišku izrekla nezaupnica in se ga je nemudoma razrešilo z mesta predsednika zbora in odbora panoge, na podlagi česar so prenehali tudi mandati vsem članom odbora panoge. Na seji niso izpeljali volitev novega predsednika, temveč so pooblastili izvršilni odbor, da imenuje začasno vodstvo panoge.

To bo po pričakovanjih sezono pripeljalo do konca v skladu s sila omejenim proračunom. Alpinci brez šampionke Tine Maze so namreč že v pripravljalnem obdobju zapravili več, kot bi lahko, do konca sezone pa je za delovanje tako moškega kot ženskega pogona ostalo na voljo le še 150.000 evrov. Večina navzočih na izrednem zasedanju panoge je hkrati predsednika zveze Smrekarja pooblastila za razpis volitev novega predsednika panoge. Imenovanje novega prvega moža bi panoga opravila po koncu sezone 2014/15, vendar pa še pred 31. majem.