Trideseterica Anin končni cilj sezone

Mlada Goričanka Ana Bucik si želi na Zlati lisici potrditi dobre slalomske nastope v sezoni.

Objavljeno
21. februar 2015 23.12
Vito Divac, šport
Vito Divac, šport
Maribor – Ana Bucik je zagotovo najbolj prijetno presenečenje v letošnji sezoni med alpskimi smučarkami. V izbrano vrsto se je uvrstila skozi zadnja vrata zahvaljujoč tretjemu mestu v evropskem pokalu v kombinaciji. Da si je mesto v ekipi zaslužila, je dokazala predvsem na SP z enajstim mestom v svoji doslej najuspešnejši disciplini.

Po smučarski izobrazbi in poklicu je slalomistka. Zato tudi stavi na svojo najboljšo disciplino, v kateri je v svetovnem pokalu dvakrat osvojila točke, najboljša, 21., pa je bila januarja letos v Flachauu. Največja izkušnja in preizkušnja za 21-letno Goričanko pa je bilo svetovno prvenstvo v Beaver Creeku. Pravi, da so ji največ dali treningi smuka, napredovala pa je tudi v slalomu. »Z ameriškimi nastopi sem zadovoljna predvsem zaradi tega, ker sem dosegla najboljše rezultate kariere. Žal mi je, da slaloma nisem končala, verjamem pa, da sem na dobri poti, da dosežem končni cilj letošnje sezone – uvrstitev med trideset najboljših v svetovnem pokalu,« mlada Primorka verjame, da bo na domačem terenu smučala tako, kot zna in zmore.

Ne glede na nastope na SP pa je jasno, da se bo na Zlati lisici zaradi visoke štartne številke znova borila »zgolj« za finale. »Moji cilji so tudi v posameznih disciplinah višji, kot so bili dosežki v Flachauu in Beaver Creeku. Zavedam se, da me v boju za stalno mesto v trideseterici čaka težko delo. Do konca svetovnega pokala bi se morala bržkone še dvakrat uvrstiti v petnajsterico. Če tega ne bom dosegla, bom nadaljevala na začetku prihodnje sezone. Vztrajnosti mi ne manjka,« je Bucikova povedala o bližnji prihodnosti. O preteklosti ne razmišlja, poudarja pa, da zaradi kombinacije nima nobenih pomislekov. Zadovoljila je pač obstoječe kriterije. Poudarja pa, da je bila na mnogih tekmah tudi v slalomu zelo blizu, a je ostajala brez uvrstitev. Bucikova je prvič v svetovnem pokalu nastopila prav na Pohorju, najboljša pa je bil pred dvema letoma – 33. v slalomu.