Umrla je Nuša Tome

V 56. letu starosti je po hudi bolezni umrla nekdanja alpska smučarka Nuša Tome Babnik.

Objavljeno
11. november 2015 09.50
V. D., šport
V. D., šport

Ljubljana - Po hudi bolezni je v Ljubljani umrla Nuša Tome, nekdanja alpska smučarka in udeleženka olimpijskih iger v Lake Placidu 1980, kjer je osvojila 23. mesto v veleslalomu, in Sarajevu 1984, kjer je bila 21. v slalomu.

Petinpetdesetletna Ljubljančanka je bila članica rodu, ki so ga zaznamovale Metka Jerman, Anja Zavadlav, Bojana Dornig in Andreja Leskovšek. Nastopila je tudi na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu 1978. V svetovnem pokalu se je nekdanja članica škofjeloškega kluba Alpetour, ki je leta 1974 kot 14-letna mladinka postala članska reprezentantka, desetkrat uvrstila v petnajsterico, največja uspeha pa sta bila 7. mesto v slalomu na Zlati lisici 1984 in osmi mesti v veleslalomu v San Sicariu 1982 ter slalomu v Sestrieru 1983.

Po športni karieri se je profesorica športne vzgoje, ki je bila tudi dvakrat najboljša športnica Gorenjske, posvetila poslu (z možem Sašom je vodila avtomehanično delavnico Babnik v Tomačevem pri Ljubljani), v športu pa je bila dejavna kot članica sveta Fundacije za šport, disciplinske komisije Smučarske zveze slovenije in skakalnega kluba Ilirija. Z možem, prav tako nekdanjim smučarjem, sta zelo predano skrbela tudi za športni karieri hčere Naje in sina Tima Babnika.

Pogreb bo v soboto ob 15. uri.