Upajo, da drži rek »slab začetek, dober konec«

Ženski skoki: po dolgem premoru nadaljevanje v Saporu. Slovenke ostale brez smuči.

Objavljeno
09. januar 2015 07.34
Norway Ski Jumping
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – V slovenski ženski skakalni vrsti se nadejajo, da se bo v njihovem primeru ta konec tedna uresničil znani rek »slab začetek, dober konec«. Naše najboljše skakalke z vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Špelo Rogelj na čelu so namreč po 26-urnem potovanju v Saporo včeraj pripotovale brez smuči.

»Upam, da nam bodo – če jih ne bomo dobili (pravočasno) – prireditelji in pristojni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) šli na roke,« si je zaželel glavni trener slovenske ženske reprezentance Stane Baloh, prepričan, da se bodo že kako znašli. V najslabšem primeru si jih bodo poskušali izposoditi od tekmic in potem z njimi odskakati kar najbolje.

Kakorkoli; po sanjskem štartu v poolimpijsko sezono 2014/15 in zgodovinskem zmagoslavju Špele Rogelj pred dobrim mesecem v Lillehammerju so se Slovenke – ker nikjer ni bilo snega – vrnile v telovadnico. »Prve priprave na skakalnici smo imeli 15. in 16. decembra v Ramsauu, zatem pa smo se preselili v Planico, kjer so skakalke nanizale od 70 do 80 skokov, zadnji trening pa smo v torek, torej dan pred odhodom na Japonsko, opravili v Kranju,« je razkril Baloh.

V Saporo, kjer naj bi se na tamkajšnji srednji napravi Mijanomori (HS-100) obe tekmi – tako sobotna kot nedeljska – začeli ob 2. uri po srednjeevropskem času, je ob Rogljevi, ki bo storila vse, da bo po več kot mesecu dni nošenja rumene majice ubranila skupno vodstvo v svetovnem pokalu, odpeljal še Uršo Bogataj, Evo Logar, Katjo Požun in Majo Vtič. »Dekleta skačejo na visoki ravni, tako da sva s Primožem Peterko zadovoljna in skupaj komaj čakamo tekme, saj je bil premor res dolg,« je poudaril glavni trener in pristavil, da Rogljeve & Co. nima kaj skrbeti, če bodo ponovile skoke s treningov.

Ob tem je opozoril na vselej sila nepredvidljivo vreme na Japonskem, ki se lahko močno vmeša v tekme. »Če bo tako pihalo kot zdaj okrog našega hotela, dvomim, da bodo lahko izpeljali uradni trening in kvalifikacije. Potem bi lahko v sobah mirno počakali na smuči,« se je za konec še pošalil Baloh.