V boljših razmerah po boljši razplet

Na današnjem nočnem slalomu v Flachauu nova priložnost za slovenske smučarke. 

Objavljeno
14. januar 2016 23.06
Š. Ro.
Š. Ro.

Flachau – Torkov nočni slalom za svetovni pokal je bil v težkih razmerah za slovenske smučarke pravi polom, a so se dekleta tolažila, da bodo že kmalu dobila priložnost za izboljšanje vtisa. Danes (ob 15.30 in 18.30) bo namreč na sporedu nova preizkušnja pod žarometi. Razmere bi morale biti boljše, ne bodo pa idealne, saj je v prejšnjih dneh zapadlo še kar nekaj novega snega. Včeraj so sicer padavine ponehale, so pa prireditelji težko pričakovali še ohladitev za dobro utrditev proge.

Najboljše razmere bo tokrat skušala izkoristiti Švicarka Wendy Holdener, Slovenke pa se bodo spet borile z visokimi štartnimi številkami: Katarina Lavtar – 33, Ana Bucik – 45, Maruša Ferk – 60, Klara Livk – 66. Še zlasti na preboj naprej težko čaka Bucikova, ki je pred dnevi zelo hitro končala v snegu. »Takšne stvari se v slalomu dogajajo. Če se mi je to moralo zgoditi, sem vesela, da se je na takšni tekmi,« je dejala po odstopu že pri drugih vratih.

Omenjena četverica je v prejšnjih dneh ostala in trenirala v Flachauu, pridružile so se jim še veleslalomistke Ana Drev, Tina Robnik in Meta Hrovat, ki jih, skupaj z Lavtarjevo, tekma čaka v nedeljo. Prejšnji teden so izkoristile dobre razmere v Kranjski Gori, te dni pa vadile v Reiteralmu.