V Carezzi vendarle uvodna tekma deskarjev, smučarji vendarle tudi Val d'Isere

Zelena luč za izvedbo prve letošnje tekme svetovnega pokala deskarjev v italijanski Carezzi, potrjen tudi Val d'Isere

Objavljeno
10. december 2014 17.11
Sprejem Tržič
G. L., Delo.si/STA
G. L., Delo.si/STA

Val Gardena - Uvodno tekmo svetovnega pokala deskarjev na snegu bi morali videti že v soboto, a so organizatorji tekmo v paralelnem veleslalomu zaradi neugodnih razmer prestavili na torek, 16. decembra. Termin so danes potrdili tudi kontrolorji Mednarodne smučarske zveze (FIS).

Vreme se je na Tirolskem v zadnjem času namreč ohladilo, tako da bodo prireditelji lahko proizvedli dovolj umetnega snega. »Zahvaljujemo se organizatorjem, ki pridno pripravljajo progo, prepričani smo, da bodo zagotovili lepo tekmo. Prav tako se moramo zahvaliti šefom ekip, ki so pokazali veliko razumevanje zaradi dejstva, da smo morali tekmo prestaviti,« je dejal direktor deskanja Uwe Beier.

Glavna slovenska aduta v tej sezoni svetovnega pokala bosta sicer Rok Marguč in Žan Košir, ki mu je negotov začetek sezone še posebej prekrižal načrte.

Namesto krosa v Montafonu paralelna slaloma

Tekme deskarskega svetovnega pokala v krosu so zaradi pomanjkanja snega prejšnji teden odpovedali tudi v avstrijskem Montafonu, a tudi tam ne bodo ostali brez tekmovanj. Mednarodna smučarska zveza (Fis) jim je po izboljšanju temperaturnih razmer dodelila tekmi v paralelnem slalomu, ki jih sprva niti niso načrtovali.

Prvi paralelni slalom bo v četrtek, 18. decembra, naslednji dan pa bo ekipna tekma, prva v zgodovini paralelnih deskarskih disciplin.

Val d'Isere ni več v nevarnosti

Zadnji sneg, ki je pobelil Alpe je razveselil tudi prireditelje tekem alpskih smučarjev v Val d'Iseru, kjer bodo alpske smučarke gostovale naslednji konec tedna. Francija bi morala tekme svetovnega pokala gostiti že ta konec tedna, vendar snega ni bilo ne v Val d'Iseru ne v Courchevelu.

Je pa Fis dodala, da je pod vprašajem izvedba tekem svetovnega pokala v Val Gardeni. Tam bi se morali moški v hitrih disciplinah meriti 19. in 20. decembra.