V Leviju bosta nastopila Hadalin in Kranjec

Levi bo prihodnji konec tedna gostil moški slalom za sv. pokal, na štartu bosta Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Objavljeno
03. november 2016 15.35
afp*GIANTSLALOM-KRANJEC
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Alpski smučarji bodo prihodnji konec tedna v finskem Leviju nastopili na drugi tekmi sezone. Pomerili se bodo v slalomu, izmed Slovencev pa se bosta za točke borila Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Medtem ko je imel Hadalin že prej zagotovljen nastop na tekmi, pa si je Žan Kranjec mesto zagotovil z zmago v internih kvalifikacijah na avstrijskem ledeniku Mölltal, kjer je premagal Žana Grošlja.

Trojica slovenskih smučarjev bo na Mölltalu pod vodstvom glavnega trenerja tehničnih disciplin Klemna Berganta trenirala vse do sobote, v sredo pa bodo odpotovali v Skandinavijo. Slalomska tekma bo 13. novembra.

»Tu so super pogoji, proga je ledena, tako da so bile kvalifikacije zelo poštene. Fantje so počutijo dobro, Štefan mora biti sicer še malo pozoren na stanje hrbta, drugače pa smuča dobro. Bomo videli, kako se bo odrezal v Leviju. Žan bo imel visoko štartno številko, a mora dodati še kakšno disciplino. Najprej mora na veleslalomu seveda osvajati mesta, ki mu pripadajo, potem pa mora še malo pogledati naokoli, na slalom in superveleslalom,« je pojasnil Bergant.