V Lillehammerju zmaga za Šveda in Norvežanko

Od Slovencev je bila najbližje uvrstitvi med prvo trideseterico smučarskih tekačev Katja Višnar na 35. mestu.

Objavljeno
02. december 2016 15.38
Sora pri Medvodah, 20.10.2014, smucarska zveza slovenije je predstavila panoge in tekmovalce. Foto: Marko Feist
A. V., STA
A. V., STA
Lillehammer - Šved Calle Halfvarsson in Norvežanka Heidi Weng sta zmagovalca tekme smučarskih tekačev v sprintu v drsalni tehniki za svetovni pokal v Lillehammerju. Slovenci so ostali brez izločilnih bojev.

Halfvarsson je v moški konkurenci premagal drugega Norvežana Emila Iversena in rojaka Teodorja Petersona na tretjem mestu. Wengova je bila hitrejša od rojakinje Maiken Caspersen Falle in Švedinje Hanne Falk, norveška zvezdnica Marit Bjoergen pa je izpadla v polfinalu.

Halfvarsson in Wengova sta prvič v karieri zmagala v tej tekaški disciplini.

Od Slovencev je bila najbližje uvrstitvi med prvo trideseterico, ki napreduje v izločilne boje, Katja Višnar na 35. mestu, za uvrstitvijo v izločilne boje pa je zaostala za 1,4 sekunde. Še 23 stotink počasnejša je bila na 36. mestu Anamarija Lampič, druge slovenske tekačice so bile še bolj zadaj. Vesna Fabjan je bila 52. z zaostankom 13,51 sekunde, Alenka Čebašek je bila 55. in Lea Einfalt 74. med 77 nastopajočimi.

Med tekači je bil od slovenske dvojice znova hitrejši Miha Šimenc, ki je za 1,9 sekunde premagal reprezentančnega kolega Janeza Lampiča. Šimenc je zasedel 58., Lampič pa 66. mesto med 98 tekmovalci.