Vesna Fabjan se vrača

Po dveh operativnih posegih zavoljo srčne aritmije bo slovenska smučarska tekačica tekmovala v Lahtiju.

Objavljeno
06. marec 2015 00.07
iza-Dachstein
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lahti - Konec tedna bo finski Lahti nordijsko obarvan, saj bo gostil preizkušnje svetovnega pokala v smučarskih skokih, nordijski kombinaciji in tudi smučarskem teku, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila v popolni postavi, tudi s povratnico, olimpijsko junakinjo iz lanskega Sočija Vesno Fabjan. Potem ko so ji ugotovili srčno aritmijo, je morala dvakrat pod nož, v tekmovalni pogon pa se je vrnila na nedavnem celinskem pokalu na Rogli.

»Seveda je lepo po dolgem času vnovič potovati na tekmo. Občutki so bili iz dneva v dan boljši, zato sem se tudi odločila, da potujem na Finsko. Ne vem natančno, kam trenutno sodim, a naredila bom vse, kar ta hip znam in zmorem. Bodo pa na progi za prihodnje svetovno prvenstvo koristne vse informacije,« je poudarila Besničanka, ki bo prihodnji teden dopolnila 30 let.

Ob njej bodo v Lahtiju pod slovensko zastavo tekmovale še Katja Višnar, Alenka Čebašek, Lea Einfalt in Nika Razinger. Dekleta v soboto čaka šprint v prosti tehniki, v nedeljo pa 10-kilometrska preizkušnja s posamičnim štartom v klasičnem koraku.