Vonnova bo četrtič zapored izpustila začetek sezone v Söldnu

Najuspešnejše alpske smučarke vseh časov Lindsey Vonn prihodnji teden ne bo v Söldnu. Posveča se promociji knjige.

Objavljeno
14. oktober 2016 18.52
Switzerland Alpine Skiing World Cup
M. Ž.
M. Ž.

Denver - Prihodnji konec tedna se bo v Söldnu začela nova smučarska sezona, na štartu pa ne bo najuspešnejše smučarke vseh časov Lindsey Vonn.

Ameriška zvezdnica bo še četrto leto zapored izpustila uvodno dejanje sezone. Čeprav je februarska poškodba kolena že zgodovina, pa se Vonnova vseeno ni odločila za udeležbo v Söldnu, temveč bo v prihodnjih dneh v Združenih državah Amerike nadaljevala promocijo svoje nove knjige Moč je nova lepota.

Odpoved 31-letne Vonnove ni presenečenje. Američanka je v zadnjih dveh sezonah tekmovala le na devetih veleslalomskih tekmah za svetovni pokal, nedavno pa je oznanila, da se bo v tej sezoni osredotočila le na posamične zmage, medtem ko je ne zanima borba za veliki kristalni globus, ki ga je v svoji karieri osvojila že štirikrat.

Lindsey Vonn je v svoji karieri zmagala na 76 tekmah za svetovni pokal in je le še deset zmag oddaljena od absolutnega rekorda legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka.

Na prvi tekmi v Söldnu, ki bo 22. oktobra, ne bo tudi njene rojakinje Julie Mancuso, ki še okreva po operaciji kolka, in Nemke Viktorie Rebensburg, ki si je poškodovala desno koleno.