Vonnova najboljša na prvem treningu

Ameriška smučarka Lindsey Vonn je bila najboljša na prvem treningu smuka v Cortini, Mikaela Shiffrin 13. 

Objavljeno
17. januar 2018 18.50
Italy Alpine Skiing World Cup
N. Gr.
N. Gr.

Cortina d'Ampezzo - Lindsey Vonn v aktualni sezoni ne nastopa veliko in na treningih stopnjuje svojo formo pred bližajočimi se olimpijskimi igrami, ki so veliki cilj Američanke. Po solidnih nastopih pretekli konec tedna v Bad Kleinkirchheimu je v Cortini, kjer se je vedno dobro znašla, začela še bolje.

Na prvem smukaškem treningu na progi Olympia je bila prepričljivo najboljša, za skoraj sekundo je prehitela drugouvrščeno domačinko Sofio Goggio, ki prav tako pred Pjongčangom prihaja v šampionsko formo. Dobro je v Cortini začela tudi Mikaela Shiffrin, na prvem smukaškem treningu je bila 13. in pokazala, da tudi v hitrih disciplinah koraka proti vrhu, v tej sezoni je en smuk že dobila. Slovenskih predstavnic spet ni na tekmi, Maruša Ferk na treningih stopnjuje formo pred tremi tekmami v Lenzerheideju prihodnji konec tedna.

Konec za Pietilä Holmnerjevo

Švedska smučarka Maria Pietilä Holmner je končala svojo tekmovalno pot. Dobitnica šestih kolajn s svetovnih prvenstev, od tega štirih ekipnih, se je za konec kariere odločila po kroničnih težavah z bolečinami v hrbtenici, zaradi katerih že nekaj časa ne tekmuje.

»Želela sem nastopiti na četrtih olimpijskih igrah, a žal ugotovila, da ne bo šlo. Na najvišji ravni ne morem več tekmovati,« je dejala 31-letna Švedinja, ki je bila v karavani svetovnega pokala 15 let, v tem času je zabeležila tri zmage, dve v slalomu in eno v paralelnem slalomu.

Na svetovnih prvenstvih je osvojila dve posamični odličji, leta 2007 je bila v domačem Areju v veleslalomu druga, leta 2011 pa v Garmisch Partenkirchnu v slalomu tretja. Bila je tudi mladinska svetovna prvakinja.