Vselej glasna planiška navijaška množica obnemela

Obiskovalci so Petru Prevcu privoščili globus. Dvema dnevoma dobre zabave sledil navijaški mrk.

Objavljeno
22. marec 2015 23.31
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport
Planica – »Ne smemo biti dolgih nosov. Ne bodite kislih obrazov, dajmo, naredimo žur,« se je pevec skupine, ki je zabavala planiške navijače po zadnji tekmi sezone, trudil zbuditi poklapano občinstvo. Ni mu prav uspevalo. »Planica, a ste vi v redu?« se je spraševal.

Planiška navijaška množica je včeraj pod Poncami dobila novo dimenzijo. Glasno občinstvo je bilo sicer zadovoljno z dvojno slovensko zmago, a dejstvo, da je ob takem razpletu veliki kristalni globus odšel v Nemčijo namesto v roke Petru Prevcu, ga je potrlo. Množica je obnemela.

»Ker je Freund slabo nastopil, smo vsi upali, da bo Prevc zmagal. Upanje je še zraslo. Veseli smo za Jurija, ampak bolj veseli bi bili, če bi veliki globus pristal pri Petru. Tudi Jurij bi se gotovo veselil tega uspeha,« so bili po tekmi razočarani Anže, Jan in Aljaž iz osrednje Slovenije. Slednji je dodal, da je kljub vsemu Prevc še mlad in bo imel čas za podvig v prihodnji sezoni. »Vsak ima kdaj športno srečo, tudi Peter jo je v tej sezoni gotovo imel, a ponavadi o njej razmišljamo le takrat, ko nas zapusti,« je dodal Anže.

Marko iz Velenja je bil jezen, ker Mednarodna smučarska zveza (FIS) ni podelila lovorike obema – Prevcu in Freundu. »Imela sta isto število točk, zaslužila sta si ga oba. Niso mi všeč ta pravila o prednosti tistega, ki ima več zmag. Obema ga privoščim in menim, da bi morali podeliti vsakemu po eno kristalno lovoriko,« je povedal. Iz Planice je navijal tudi za Tino Maze, ki je tekmovala v Meribelu. »Upali smo, da nam vsaj ena lovorika ne uide,« je še dejal. Bil pa je vesel za zmago Jurija Tepeša. »Pravzaprav sem zadovoljen z vsakim dolgim poletom. Čestitam vsem fantom, ki si upajo spustiti po tej ogromni napravi. Za vsak polet zarolam svojo ragljo,« je svoj navijaški vložek opisal sogovornik, ki se je domov podal z grenkim priokusom. »Smo pa kljub vsemu imeli krasen planiški dan,« je potegnil črto pod čudovitim koncem tedna pod Poncami.

Med zadnjimi sta prizorišče zapustila Rok in Anže iz Zgornjih Bitenj in Železnikov. »Ne, ne moremo biti srečni. Še Tina je ostala brez lovorike,« je dejal Rok, nekdanji skakalec: »Vem, kako je, če je športnik razočaran, treba se je dvigniti iz slabe volje.«

V petek in soboto se je pod glasbenim odrom pod letalnico razvila velika zabava, s katere navijači kar niso hoteli domov. Včeraj pa so po mučnem razpoloženju, ki ga je zaznamovala tišina, hitro napolnili avtobuse in se usmerili proti domu. Veselili so se le še obiskovalci iz Norveške, ki so uživali ob za njihove razmere poceni pivu.