Zadnja postaja pred finalom zime

54. Pokal Vitranc s posodobitvami in podmladkom naprej.

Objavljeno
06. marec 2015 19.47
LJUBLJANA SLOVENIJA 01.03.2011 SRECKO MEDVEN FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Mojca Finc, Šport
Mojca Finc, Šport

Ljubljana – Proga v Podkorenu je pripravljena za 54. Pokal Vitranc, ki bo med 14. in 15. marcem, ne more je uničiti niti tropska vročina, pravi predsednik OK Srečko Medven. Na njej so že trenirali avstrijski as Marcel Hirscher, švedska, finska in slovenska ekipa. Zasedba na tekmah bo močna, saj se bodo mnogi bojevali za zadnje vstopnice za finale zime v Meribelu.

Številni tekmovalci v tehničnih disciplinah bodo bivanje v Kranjski Gori podaljšali in izkoristili slalomski finale za evropski pokal – na sporedu bo dan po koncu vitranških tekem – za priprave pred zadnjim dejanjem sezone za svetovni pokal v Franciji.

Gorenjci, ki letos razpolagajo s proračunom 1.318.000 evrov, pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) uživajo velik ugled. Snežno kontrolo so prestali brezhibno. Ta je potekala prek e-pošte in telefona. »Vodja tekmovanja Aleš Vidic je posnel progo od štarta do cilja, izmeril debelino podlage, težo in temperaturo snega ter podatke prek e-pošte posredoval predstavniku FIS Emmanuelu Coulderju. V telefonskem pogovoru sta sklenila, da je proga v vrhunskem stanju,« je zadovoljno povedal alfa in omega vitranških tekem Medven, ki je s posodobitvami na progi potrdil, da je njegova ekipa vse leto osredotočena na delo. »Obnovili smo črpališče pod štartom in tako zagotovili zadostno količino vode za pripravo kompaktnega snega na tekmovališču. Za lažje delo ponoči smo ob progi postavili luči. Obnovili smo še začasni električni priključek. Skupaj je naložba stala 150.000 evrov,« je predstavil infrastrukturne izboljšave.

Kranjskogorci so v smučarsko zgodbo z dolgo tradicijo vključili tudi zelo pomemben podmladek. Drugo leto zapored so pripravili Mini Pokal Vitranc za najmlajše kategorije. »Na vsaki tekmi smo našteli po 250 otrok. Povezali smo se tudi s tekmami za pokal Loka. Zmagovalci mini vitranških preizkušenj so bili predtekmovalci na škofjeloških tekmah, slednji pa bodo štartali kot predtekmovalci na 54. Pokalu Vitranc,« je Grega Benedik, predsednik ASK Kranjska Gora, povedal, kako skrbijo za napredek novih rodov.

Morda se bo kdo med njimi razvil v podkorenskega junaka prihodnosti, ki ga domača tekma močno pogreša. Dotlej pa bo obiskovalce v Kranjsko Goro privabljal bogat spremljevalni program, v katerem bosta letos najbolj odmevni glasbeni imeni Nina Badrić in Magnifico.