Žan Košir z navijači proslavil izjemno sezono

Slovenski deskar Žan Košir je na Krvavcu pokazal vse tri kristalne globuse, ki jih je osvojil v tej sezoni.

Objavljeno
15. marec 2015 23.30
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Kranj - Najboljši deskar na svetu v pravkar končani sezoni Žan Košir se je takoj po zadnjih tekmah v Winterbergu s kombijem odpravil v domovino in že naslednji dan z navijači proslavil izjemne uspehe. Na Krvavcu je bil na voljo za druženje, družbo so mu delali tudi vsi trije osvojeni kristalni globusi.

Košir je z osvojitvijo velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter malih v veleslalomskem in slalomskem seštevku nadgradil svojo bogato zbirko uspehov. »Imam olimpijski kolajni, toda precej bolj sem ponosen na globus, saj ga je veliko težje osvojiti. Enostavno si nisem mislil, da mi bo uspelo najti ključ, da bom vso sezono konstanten. To mi je s sistematičnim delom uspelo, ne bojim se, da bo to moj zadnji globus, mislim, da bom naslednja leta konstantno v boju za njega. Pa čeprav vem, da bo začetek nove sezone spet težek, saj bom spet negotov, spet me bo skrbelo, kako sem pripravljen. Poleti delam veliko, telo je izmučeno, glava pa je občutljiva. Višek sezone je po novem letu, takrat pa stvari vendarle pridejo na svoje mesto,« je dejal Tržičan, ki je po 17 letih postal prvi deskar po Francozu Mathieuju Bozzettoju, ki je v eni sezoni osvojil vse tri globuse.

Košir je na veleslalomskem finalu svetovnega pokala izpadel v četrtfinalu, a si že pred tem zagotovil dovolj točk za osvojitev malega kristalnega globusa v tej disciplini. »Vidim, da pod pritiskom bolje delujem in če bi v Winterbergu za slalomski globus potreboval zmago, bi tudi zmagal. Zanimivo, da sem dosegel ravno peto mesto, kar je bilo ravno dovolj. Mi je pa ta današnja prireditev, ki sem jo organiziral, pobrala tudi nekaj energije, predvsem glava ni bila spočita. Telo pa se je počutilo utrujeno šele po zadnji tekmi,« je dejal 30-letni Gorenjec.

Slovenski deskarski idol bo v naslednjih dveh mesecih testiral deske, »zamotile« pa ga bodo tudi poslovne in študijske obveznosti. Čas za počitek ga tako čaka šele junija, ko bo že opravil s kondijciskimi pripravami. Še pred vsem načrtovanim pa ga, kot je poudaril, čaka obisk frizerja. »Med sezono se ne strižem, pozimi so lasje zaščita. Moj stil mogoče ni komu najbolj všeč, a meni je to še bolj prav. Da me le čim manj ljudi nadleguje. Vsekakor pa bom naslednji teden obiskal frizerja, se pomladil za kašnih pet let, verjamem, da me marsikdo ne bo spoznal,« je zaključil simpatični šampion.