Zdravstveno stanje Nicka Fairalla se je poslabšalo

Poškodbe nesrečenega ameriškega smučarskega skakalca pri padcu v Bischofshofnu so bile očitno resnejše, kot se je sprva zdelo.

Objavljeno
15. januar 2015 16.27
SKI-JUMP-FOURHILLS-AUT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Po poročanju avstrijskega lokalnega časnika Tiroler Tageszeitung so poškodbe ameriškega smučarskega skakalca Nicka Fairalla, ki jih je staknil pri padcu po doskoku pri 123 metrih v kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu, očitno hujše, kot je bilo slutiti sprva, tudi po tem, ko je nesrečni skakalec prek družbenega omrežja čivknil, da se počuti bolje in veseli uspešnega novega leta.

Po nekaj dneh pa se je, tako omenjeni časnik, stanje 25-letnega Američana bistveno poslabšalo, saj po operativnem posegu ni več čutil nog, grozi pa mu celo, da bi utegnil ostati paraliziran do konca življenja. Seveda so se na novice kolegialno odzvali njegovi skakalni kolegi, ki so na spletu zagnali akcijo zbiranja sredstev za pomoč pri Nickovi rehabilitaciji. Ta naj bi stala vsaj 50.000 ameriških »zelencev«.

Vsa zadeva bo jasnejša v prihodnjih dneh, ko bodo možje v belem postavili dokončno diagnozo, zato tudi direktor tekem Walter Hofer svari pred prehitrimi zaključki. Fairall ni tako črnogled, danes se je namreč spet javil na Twitterju s sporočilom: »Mene in moje družine se je podpora navijačev in prijateljev z vseh koncev sveta resnično dotaknila. Moje stanje je stabilno in se izboljšuje.«