Žurej: Prepričan sem, da bomo na SZS našli možnost sodelovanja s Tino

»V imenu zveze Tini čestitam in se ji zahvaljujem za vse, kar je storila tako za slovensko smučanje kot za državo nasploh.«

Objavljeno
07. maj 2015 15.03
Šport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Na današnjo napoved prve slovenske športnice, smučarske zvezdnice Tine Maze, da odločitev o nadaljevanju športne poti izčisti šele po enoletnem tekmovalnem premoru, se je odzval tudi direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) Jurij Žurej, ki zatrjuje, da so Črnjanki vrata na zvezi vselej odprta, obenem pa ji v prihajajočem letu želi uresničitev zastavljenih osebnih ciljev.

»V imenu zveze Tini čestitam in se ji zahvaljujem za vse, kar je storila tako za slovensko smučanje kot za državo nasploh. Njeni rezultati so impresivni, vesela bi jih bila katera koli nacija. Ne le to, izjemno navdušeni smo lahko, da smo imeli tako posameznico, ki je zastopala barve Slovenije,« je za STA poudaril Žurej.

»Želim ji, da čim bolje izkoristi to leto in vse, kar si je postavila za osebne cilje. Prepričan sem, da bomo na SZS našli možnost sodelovanja z njo, bodisi na belih strminah bodisi v kaki drugi obliki, in bomo sposobni ustvariti še kakšen skupni projekt. Odkar sem na zvezi kot direktor, je bilo sodelovanje z Mazejevo izjemno dobro, za to se ji zahvaljujem. Takšnih športnikov si lahko le želimo,« je dodal direktor.

Na SZS ne skrivajo želje, da bi v prihodnje sodelovali z vodjem zasedbe aMaze Andreo Massijem. »Kar se tega tiče, je vse v pristojnosti zbora in odbora panoge za alpsko smučanje in njenega predsednika Iztoka Klančnika. Vem, da vodi pogovore z Massijem in to o različnih možnostih sodelovanja,« je zaključil Žurej.