Sejem IFA letos tudi v znamenju virtualne resničnosti

Sejem bo potekal do 7. septembra. Na njem bo najti tudi slovenske razstavljavce Gorenje, Status, Dynamix in druge.

Objavljeno
02. september 2016 12.28
GERMANY-IFA
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Berlin − V nemškem glavnem mestu se danes začenja mednarodni sejem zabavne elektronike in bele tehnike IFA. Eden največjih tovrstnih dogodkov na svetu bo letos potekal do 7. septembra, na njem pa bo najti tudi slovenske razstavljavce, piše Slovenska tiskovna agencija.

Sejem IFA bo letos potekal v znamenju čedalje večjega števila naprav za navidezno in obogateno resničnost, piše STA.

Naglavne naprave ali pametna očala ter druge naprave za virtualno ali obogateno resničnost postopoma vstopajo v polje široke potrošnje. Da je res tako, potrjuje izjemen globalni uspeh mobilne igre Pokemon Go, v kateri je japonski igričarski velikan Nintendo širokim množicam omogočil prvi stik s tehnologijami, ki se igrajo s prikazom resničnosti.

Industrija zabavne elektronike hoče po pisanju STA povečano zanimanje za virtualno resničnost čim bolj izkoristiti in ustvariti nov hitro rastoč trg, kakršen je bil pred leti trg pametnih mobilnikov. Ta je vrsto let industriji zagotavljal lepo rast, vendar pa zdaj postaja zasičen in ne dosega več takšnih stopenj rasti kot v preteklosti.

Vrednost trga naprav za virtualno oziroma obogateno resničnost je menda do leta 2015 dosegla 80 milijard dolarjev (72 milijard evrov), napovedujejo v družbi Goldman Sachs.

Za nadaljnji pohod virtualne resničnosti je menda ključen tudi uspeh prihajajoče platforme z rešitvami in aplikacijami za virtualno resničnost Daydream, ki jo za letošnjo jesen napoveduje ameriški tehnološki velikan Google.

V ospredju pozornosti obiskovalcev sejma, ki ga organizira sejemska družba Messe Berlin, bodo sicer še vedno tudi najnovejši pametni mobilni telefoni, tablice, hibridni prenosniki, televizorji, 3D-tiskalniki, pametne ure, elektronske naprave za osebno vadbo in tako naprej, še piše STA.