Evropsko tožilstvo za lov na goljufe po EU 

Po ocenah Bruslja samo s čezmejnimi prevarami pri plačilu DDV na leto ponikne okoli 50 milijard evrov. Jih bo zaradi novega urada manj?  

čet, 12.10.2017, 20:25; spremenjen: 21:30

Ljubljana/Bruselj - Evropska komisarka za pravosodje Věra Jourová je ustanovitvi evropskega javnega tožilstva po večletnem pogajalskem procesu pripisala kar zgodovinske razsežnosti.Ministri Evropske unije za pravosodje so odločitev potrdili na zasedanju v Luxembourgu.

Novo tožilstvo, ki naj bi po načrtih začelo delovati leta 2020, bo preganjalo čezmejna kriminalna dejanja, s katerimi bi bila povzročena škoda proračunu EU (višja od 10.000 evrov), denimo z denarjem iz strukturnih skladov, in goljufije z DDV pri čezmejnem poslovanju DDV (v višini več kot deset milijonov evrov). Storilce kaznivih dejanj naj bi hitreje postavilo pred sodišče in izterjalo neustrezno porabljeni denar davkoplačevalcev.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor