Odkritje kristalnega metamfetamina pri nemškem parlamentarcu

Zalotili so ga z mamili v žepu, zato je politik nemške stranke Zelenih odstopil z vseh položajev.
Objavljeno
02. marec 2016 22.23
GERMANY-POLITICS-DRUGS
Barbara Kramžar, Berlin
Barbara Kramžar, Berlin
Berlin - Visoki politik nemške stranke Zelenih Volker Beck je odstopil z vseh svojih političnih položajev, potem ko so ga, kot je razkril časopis Bild, zalotili z mamili. Med nočno kontrolo na berlinskem trgu Nollendorfplatz naj bi pri njem našli 0,6 grama kristalnega metamfetamina.

»Vedno sem se zavzemal za liberalno politiko do drog,« je na svoji spletni strani naznanil 55-letni politik in o obtožbah napovedal izjavo svojega odvetnika. Vidni politik je bil v svoji stranki govornik za notranje in verske zadeve, predsedoval pa je tudi nemško-izraelski parlamentarni skupini. V zadnjem času je veljal za ostrega kritika begunske politike vladajoče koalicije CDU/CSU in socialdemokratov.

Z obtožbami zaradi svoje preteklosti pa se je odkrito homoseksualni nemški politik soočal že pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami. Tedaj so namreč razkrivali tri desetletja stare pedofilske razprave pri zelenih in izkazalo se je, da Beck ni razkril svoje prave vloge pri tedanjih zahtevah po znižanju kazni za spolne odnose odraslih z otroki.

Mnogi so to opravičevali z duhom časa in po krajšem umiku je tudi Volker Beck ponovno zagnal svojo kariero. Po odkritju trde droge pri njem pa v Berlinu dvomijo, ali mu še kaj ostalo od nje, a zaradi majhne količine večina opazovalcev tudi v primeru kazenskega postopka pričakuje njegovo predčasno končanje.