Srbski premier napovedal predčasne volitve

Aleksandar Vučić računa, da bodo nove volitve prinesle rešitev, ki bo omogočila nadaljevanje reform v državi.

Mo. B., STA
ned, 17.01.2016, 13:13

Beograd – Srbski premier in predsednik Srbske nacionalne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je danes dejal, da se je odločil za predčasne parlamentarne volitve v Srbiji, ki naj bi prinesle rešitev družbenih spopadov v Srbiji, ki blokirajo reforme v državi, poroča Slovenska tiskovna agencija. O morebitnemu datumu predčasnih volitev srbski mediji ne poročajo.

Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA, bi lahko bile predčasne volitve aprila.

Kot je danes še dejal Vučić na seji glavnega odbora SNS, srbska vlada potrebuje mandat do leta 2020 za končno izvedbo začetih reform, ki so »Srbijo že pripeljale na dobro in varno pot«.

Vučićevo odločitev o predčasnih volitvah je podprlo 505 članov glavnega odbora stranke. Kot je še dejal srbski premier, sta njegova stranka in vlada naleteli na velik odpor prav zaradi tega, ker poskušata razbiti blok, ki ga sestavljajo tajkuni, politiki in kriminalci, ki jim ni bilo v interesu, da Srbija napreduje ali da bi kaj spremenili.

»Središče odpora tej vladi ter napredni Srbiji in politični reformi so člani bivše slabe oblasti in lažne elite, ki jim je oblast dala in zagotovila privilegije. To središče odpora je deset let blokiralo kakršnekoli spremembe in napredek države,« je še dejal Vučić. Napovedal je, da Srbijo do leta 2020 vidi kot urejeno državo na pragu Evrope, brez sedanjih družbenih spopadov.

Prijavi sovražni govor