Donald se očitno težko obvlada brez Melanie

Ameriški predsednik je v nekaj urah skazil obisk na Daljnem vzhodu. Izbruhi na twitterju.

pon, 13.11.2017, 06:00

New York – Bilo je preveč­ ­nenavadno, da bi trajalo. Azijska­ turneja Donalda Trumpa je ves minuli teden potekala brez izbruhov, brez zlobnih sporočil prek twitterja, skoraj povsem predsedniško. Potem pa je v soboto zadrževana nrav ­izbruhnila z vso silo.

Trump si je v soboto najprej dal duška na krovu predsedniškega letala Air Force One, kjer je v lahkomiselnem srečanju z novinarji razkril svoj pogled na domnevno rusko vmešavanje v ameriške volitve. Po njegovih besedah je preiskava posebnega preiskovalca Roberta Muellerja, ki išče morebitne povezave med njegovo kampanjo in Rusijo, demokratski napad nanj, tri nekdanje vodje obveščevalnih agencij, ki so obtožili Kremelj poseganja v volitve, pa je označil za »politične plačance«. To je toliko bolj nerodno, ker se tudi njegovi »plačanci«, ki zdaj usmerjajo ameriški obveščevalni stroj, strinjajo s predhodniki. Od Mika Pompea na čelu Cie, prek šefa zvezne policije FBI Dana Coatsa, do admirala Mika Rogersa, ki vodi nacionalno varnostno agencijo NSA, so vsi prepričani, da se je Moskva vmešala v volitve.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor