IIHF za nastop združene korejske ženske hokejske ekipe tudi na ZOI 2022

Korejske hokejistke so na tekmah močno podprli domači navijači, a na ledu niso žele uspeha.

Objavljeno
19. februar 2018 11.26
OLYMPICS-2018-ICEH-W-SWI-COR/
A. V., STA
A. V., STA
Pjongčang - Predsednik Mednarodne hokejske zveze (IIHF) Rene Fasel predlaga, da združena korejska ženska hokejska ekipa nadaljuje skupno pot in nastopi tudi na naslednjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022. Po njegovih besedah gre pri združitvi Severno- in Južnokorejskih igralk v skupno ekipo za sporočilo miru, zato upa, da bodo nadaljevali.

Kot je po poročanju tiskovne agencije AFP danes pojasnil Fasel, se bodo o predlogu pogovorili s Severno Korejo in z Mednarodnim olimpijskim komitejem, ki sta omogočila združitev ekipe v Pjongčangu. Združena hokejska ekipa je prav tako kot skupen prihod na slovesnem odprtju iger in obisk sestre severnokorejskega voditelja Kim Jong-una v Južni Koreji znak nenadnega zbližanja med državama po mesecih napetosti.

Korejske hokejistke so na tekmah močno podprli domači navijači, a na ledu niso žele uspeha. Doslej so plošček le enkrat spravile v nasprotnikov gol in izgubile vse štiri odigrane tekme. V torek se bodo tako s Švedsko, s katero so v skupinskem delu izgubile z 0:8, pomerile za sedmo mesto. Če izgubijo tudi to tekmo, bodo zadnja uvrščena ženska ekipa na letošnjem olimpijskem turnirju.