Sodišče zavrnilo zahtevek Telekoma zoper nekdanjo upravo

V Telekomu Slovenije prejeto sodbo in nadaljnje postopke še preučujejo.
Fotografija: Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Foto Leon Vidic/Delo

Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponovljenem postopku, v katerem Telekom Slovenije od nekdanje uprave pod vodstvom Bojana Dremlja terja 7,6 milijona evrov s pripadki, sklenilo, da se tožbeni zahtevek v celoti zavrne, so sporočili iz družbe. Gre za odškodninsko tožbo za nakup dodatnega deleža v družbi Interseek/Najdi.si.

V tej zadevi je okrožno sodišče v Ljubljani tožbeni zahtevek Telekoma avgusta 2016 že zavrnilo. Na podlagi mnenja Odvetniške družbe Ilić & Partnerji je Telekom Slovenije septembra 2016 vložil pritožbo, Višje sodišče v Ljubljani pa je februarja lani sklenilo, da se pritožbi Telekoma Slovenije, ugodi, izpodbijana sodba razveljavi, zadeva pa vrne sodišču prve stopnje. »Telekom Slovenije prejeto sodbo proučuje, o svojih nadaljnjih postopkih v tej zadevi pa bo delničarje in javnost sproti obveščal,« še pravijo v Telekomu.


Še dve tožbi


Skupščina Telekoma je sklenila leta 2012 vložiti tri odškodninske tožbe zoper nekdanjo upravo, v kateri so poleg Dremlja sedeli še Dušan Mitić, Filip Ogris Martič, Željko Puljić in predstavnica delavcev Darja Senica. Telekom ima odprti še dve tožbi: prva se nanaša na nakup kosovske družbe Ipko, druga pa na nakup dodatnega deleža v družbi Interseek/Najdi.si. Telekom od toženih skupaj terja za 55 milijonov evrov odškodnine. V zadevi Najdi.si je vrhovno sodišče februarja lani prvostopenjsko sodbo v celoti razveljavilo in jo vrnilo v ponovno odločanje, v primeru Ipka pa sodba še ni bila sprejeta.



Ker so bili nekateri člani še v vodstvu družbe (najdlje do leta 2014 Senica), bi lahko pri tem prihajalo do konflikta interesov, zato je skupščina za posebnega zastopnika imenovala odvetniško pisarno Ilić. Telekom je imel sicer zavarovanje za odškodninsko odgovornost omenjenih članov uprave sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, s katero je že začel pogovore o morebitni uveljavitvi zavarovanja. Telekom je imel s tožbami doslej okoli pol milijona evrov stroškov.

Komentarji: