V Zavrhu pod Šmarno goro še vedno gasijo

Gasilci požar še gasijo. Iz poslopja je bila rešena živina, vzrok požara še ni znan, policisti bodo prišli, ko bo bolj varno.
Fotografija: FOTO: Občina Medvode
Odpri galerijo
FOTO: Občina Medvode

S PU Ljubljana so sporočili, da so bili danes okoli 13. ure obveščeni o požaru na enem izmed gospodarskih objektov v Zavrhu pod Šmarno goro. Na kraju posredujejo gasilci, ki požar večjega obsega na objektu, katerega streha je prekrita s sončnimi celicami, že gasijo.

Pozneje popoldne so sporočili, da na kraju še vedno posredujejo enote za gašenje, ki zaradi velikega obsega pogorišča zagotavljajo požarno varnost, požar namreč še ni v celoti pogašen.

»Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo (predvidoma jutri) bodo policisti pričeli z ogledom, vzrok za požar še ni znan,« so sporočili iz PU Ljubljana.

V požaru je nastala večja gospodarska škoda, saj je pogorelo celotno ostrešje večjega gospodarskega poslopja, na katerem je bila tudi sončna elektrarna. Del stavbe se je porušil. Po do sedaj znanih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako  so bile iz poslopja rešene vse živali, ki prav tako niso poškodovane.

Policisti vse okoliške prebivalce naprošajo naj se ne približujejo objektu, naj ne ovirajo dela interventnih služb, nevarnosti razširjanja dima pa ni več.

Živina, seno in mehanizacija

Po že prej znanih informacijah gre za gospodarsko poslopje, v katerem so bili živina, skladišče sena in kmetijska mehanizacija.

Z občine Medvode sporočajo, da je cesta v tem delu Zavrha zaradi velikega števila intervencijskih ekip trenutno zaprta. Prosijo, da za dostop do naselja ljudje uporabijo spodnjo cesto.

Preberite še: