Jajca v hišo mariborskega podžupana Mikla

Fasada hiše je umazana od jajc. Milan Mikl je zadevo prijavil pristojnemu urganu.

Objavljeno
02. marec 2013 11.10
R. G., Maribor, Ni. Č., Delo.si
R. G., Maribor, Ni. Č., Delo.si

Maribor - Podžupan Mestne občine Maribor (MOM), ki po odstopu Franca Kanglerja opravlja funkcijo začasnega župana, Milan Mikl je zjutraj policiji prijavil vandalizem na njegovem domu.

Kot so sporočili iz občinske službe za odnose z javnostjo, so napad izvedli neznani storilci sinoči oziroma ponoči.

Ob odhodu od doma je namreč opazil, da je fasada hiše umazana od jajc, kar je globoko pretreslo člane družine.

Zaradi resne ogroženosti vseh prizadetih se je Mikl odločil zadevo prijaviti pristojnemu organu, sporočajo z občine: »Izvajanje tovrstnih pritiskov, vandalizma in zastraševanja na domu posameznika je nedopustno, nezakonito ter družbeno nesprejemljivo.«

Vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitl je povedal, da so prijavo prejeli v soboto ob 7. uri in si ogledali kraj dejanja. Vendar Mikl ni podal predloga za pregon, zato bodo zadevo zaključili le z uradnim zaznamkom in storilcev ne bodo iskali.

Dr. Andrej Fištravec, edini neodvisni kandidat za mariborskega župana, ki se je tudi sam udeležil protestov zoper odstoljenega župana Franca Kanglerja, je ostro obsodil vandalistični napad na hišo podžupana Maribora Milana Mikla: »Nova politična kultura ne potrebuje gnilih ali kakšnih drugih jajc. V duhu zahteve vstajnikov je tudi zahteva po odstopu političnih elit in spremembi vzorcev političnega ravnanja. Ravnanje neznancev ni pot, s katero bi to spremembo v družbi dosegli.«

Včeraj je Mikl skupaj z ostalimi kanddati za mariborskega župana sodeloval na prvem javnem soočenju kandidatov.

Jajce je pred dnevi letelo tudi na fasado hiše mandatarke Alenke Bratušek. Neznani storilec je jajce odvrgel jutro po tem, ko je bila Bratuškova potrjena za novo mandatarko. Dogodek je povzročil tudi politične odzive.