Čista lopata: v torek spet skupaj na zatožni klopi?

Ločen postropek zoper Ivana Zidarja se je danes zaključil z branjem dokumentacije in ogledom posnetkov tajnega opazovanja.

Objavljeno
03. junij 2011 12.20
Posodobljeno
03. junij 2011 12.20
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika
Ljubljana - Prihodnji teden bo predvidoma spet stekel združen postopek zoper gradbene barone in njihove domnevne pajdaše v zadevi Čista lopata, v kateri jim tožilstvo očita dogovarjanje o gradnji kontrolnega stolpa na brniškem letališču.

Ivan Zidar se je v spremstvu zagovornikov Boštjana Penka in Janeza Koščaka tudi danes udeležil sojenja v zanj izločenem delu postopka, v torek pa naj bi se na zatožni klopi pridružil Tomažu Žibertu, Hildi Tovšak, Dušanu Črnigoju, Ivanu Demšarju, Borutu Farčniku, Ivanu Krofliču in Srečku Gabriču.

Senat je, potem ko je že prejšnjič končal poslušanje policijskih prisluhov, danes nadaljeval branje listinske dokumentacije in ogled posnetkov tajnega opazovanja - te dokaze so na obravnavi proti sedmerici že izvajali. Kot je znano, so postopek proti Zidarju izločili zaradi njegovega slabega zdravja.

Na sodišče sta v torek kot priči sicer vabljena Darja Brodt in Ivan Bohnec. Oba sta bila člana razpisne komisije, Brodtova kot zaposlena v Kontroli zračnega prometa, Bohnec pa kot zunanji član iz podjetja Praetor.