Kdo je večja ovira: Janez Janša ali opozicija?

Koalicija na preizkušnji? SDS: »Gregor Virant ne more mimo mikrofona, ne da bi trosil neumnosti.«

pon, 06.08.2012, 21:00

Izdan račun slabe politike

Predsednik SD Igor Lukšič odgovarja, naj koalicija ne išče grešnega kozla v opoziciji, ampak naj se sprijazni z ugotovitvijo bonitetnih hiš, da ukrepi vlade Janeza Janše ne dajejo rezultatov. »Imeli so priložnost narediti kaj konkretnega, zdaj pa prihajajo slabi rezultati zgrešene politike. Predvsem pa naj ne upajo na podporo politiki, ko le dan po sestanku, kjer naj bi dosegli premirje, začnejo kazati mišice z zamenjavami in imenovanjem nekompetentnih ljudi v AUKN,« odgovarja Lukšič. Pri tem dodaja, da je zdaj že jasno, da je bil julijski politični vrh »bolj namenjen koaliciji in manj opoziciji, kjer so lahko ugotovili, da se jim zgodba preprosto ne izide«.

Ljubljana – Politično premirje po julijskem sestanku predsednikov parlamentarnih strank je z znižanjem bonitetnih ocen Sloveniji resno načeto. V SLS in NSi so se postavili v bran predsedniku vlade Janezu Janši in pozvali opozicijo, naj bo konstruktivna.

Potem ko sta dve mednarodni bonitetni hiši (Moody's in Standard & Poors) znižali bonitetne ocene Sloveniji, se je sprožil plaz obtoževanj za nastali položaj.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je danes ocenila, da je padec bonitetnih ocen posledica neenotnosti v politiki, ker še ni našla skupnega jezika o vnosu zlatega fiskalnega pravila v ustavo. Pri tem pričakuje bolj konstruktivno delovanje opozicije, da ne bi zavračala vseh predlogov koalicije.

Po njenem prepričanju bo jeseni treba združiti moči pri iskanju rešitev za fiskalno pravilo, sanacijo bank, državni holding in proračuna za prihodnji dve leti.

Na vprašanja, ali je jeseni mogoč razpad koalicije, Novakova odgovarja, da je vse možno, a da ne vidi alternative ali voditeljev, ki bi bili sposobni voditi Slovenijo bolje od Janše. Podobno je v nedeljo h konstruktivnosti opozicije pozval tudi prvak SLS Radovan Žerjav. Po njegovem so projekti nujni za povrnitev ugleda Slovenije v očeh tujine in »šele druga prioriteta spopad z osebo Janeza Janše«.

SDS: Virant neuporaben

Po drugi strani je Novakova danes – sicer zelo blago – opozorila tudi na neprimerno vedenje koalicijskih partnerjev pred javnostjo.

Nesoglasja, ki se pojavljajo na različnih družbenih spletnih omrežjih, bi po njenem morali reševati znotraj koalicije. V minulih dneh smo namreč lahko spremljali dvigovanje napetosti na relaciji SDS in Državljanska lista.

Predsednik zadnje Gregor Virant je v več intervjujih dejal, da je zelo razočaran nad ravnanjem Janše zaradi odpiranja ideoloških tem. Dejal je, da se vse to vrača kot bumerang vladi z nižjo javnomnenjsko podporo, kot takšna pa da težje obvladuje krizo.

V SDS se na Virantove besede uradno niso odzvali, so pa na spletnem omrežju Twiter zapisali, da »Gregor Virant ne more mimo mikrofona, ne da bi trosil neumnosti« in da bi »moral Virant še bolj napadati SDS, če želi na skrajni levici pobrati kakšen glas, s sedanjimi tremi odstotki postaja neuporaben«.

Drugi »incident« med SDS in DL se je zgodil po zadnji seji vlade, na kateri so zavrnili proračunska izhodišča ministrstva za finance in pozvali ministra Janeza Šušteršiča, naj pripravi nove predloge proračunov za leti 2013 in 2014. V SDS so na družabnem omrežju zapisali: »Je že kdo videl, da bi šel MF med proračunsko sejo vlade na dopust?«

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
44 komentarjev
sofia

:»Slovenija: Kjer preteklost stoji na poti prihodnosti«

je eden od tujih člankov o Sloveniji.
Seveda je pa Slovenija še vedno Indija Koromandija v primerjavi s Črno goro.

09. avgust 2012, ob 20:59:52
Bob Rock

@sofia

...že vrabci čivkajo in ves svet ve, da je problem Slovenije, ker se država ni resnično demokratizirala in posodobila...

če sta ti pa Kita vrabca, potem res o tem že vrabci čivkajo..

09. avgust 2012, ob 12:34:34
Octovec

Kaj že zopet stalno ponavljanje komentarjev istih komentatorjev? Kaj ste, sofia in še nekateri, PLAČANI po številu ali po vrstici neštetih komentarjev, polnih neobjektivnosti?

08. avgust 2012, ob 23:14:02
Neznan

Ja ja, Virant je tako rdeč, da je zavrnil naravno sodelovanje z najbolj rdečim, ki so ga rdeče sile kontinuitete lahko ponudili narodu in raje izbral sodelovanje s črnuhastimi nemčurji.

Ravno zaradi Viranta imamo črno vlado.


Sam bi si želel, da je Virant bolj rdeč pa na žalost tako ni.

08. avgust 2012, ob 16:59:10
sofia

Kita-Richards
odgovor je zelo preprost. Pri Virantu ne gre za etiko in resnico. Tu gre za interese.
Virant izhaja iz rdeče familije tako kot tudi njegova žena.
Brejci. Udeležba na komemoraciji pri Sv. Urhu, kjer je menda pokopan njegov prednik. Njegova sestrična poročena z Jankovičem. Viranti (oče) sosedje župana Jankovića. Viranti in Jankovići povezani tudi preko športa. Viranti povabljeni na tisto slavno poroko Jureta Jankovića.
Virant ni noben liberalec. Oziroma je take vrste "liberalec" kot kak Josip Vidmar.

08. avgust 2012, ob 16:34:47
sofia

rokec
že vrabci čivkajo in ves svet ve, da je problem Slovenije, ker se država ni resnično demokratizirala in posodobila.
Ker nam še vedno vladajo stare sile.
Slovenija ječi pod starimi bremeni socializma.
http://www.reporter.si/slovenija/tuji-mediji-%C2%BBslovenija-je%C4%8Di-pod-starimi-bremeni-socializma%C2%AB/10739

08. avgust 2012, ob 16:23:01
Kita-Richards

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

08. avgust 2012, ob 13:05:28
vest

Dokler bo tako volilno telo kot je Zofka na desni in isti opranoglavci na levi se na bodo politiki smejali in nas vlekli za nos, da ne bom preveč nesramen.
V tej boani državi smo imeli na zadnjih volitvah na izbiro:
- tipa ki je pošten in totalno nesposoben
- tipa ki je mešetar totalno pokvarjen in se uvršča na levo (Jankovič levičar to je 1 štos leta)
- tipa ki je kradljive lažnjivec in zagamani bivši komunist (Janša social demokrat 2 štos leta)

In kaj bi lahko pričakovali od tako bolane države, da nam bo šlo dobro?
Na žalost na obzorju ni niti enega poitika, ki bi bil vsaj malo kredibilen.

08. avgust 2012, ob 08:59:47
Bob Rock

@sofia

..Propadlo komunistično ideologijo skupaj z njenimi simboli in rdečimi privilegiranci je treba vreči na smetišče..

in potem bo gospodarstvo zacvetelo a? bolano do amena..

08. avgust 2012, ob 08:39:23
Neznan

..teta naj ostane, ker za vse nas moli, tudi za pokvarjenaga milančka...

In to naj bo "konstruktivni" komentar. Janez in Ljudmila naj "spokata" skupaj z Erjavcem, Virantom in Žerjavom. Preveč je že natolcevanja in valjenja krivde eden na drugega in danes tudi že v "konstruktivni" poziciji.
In ti "enostransko omejeni" komentatorji verjamejo da so krivi strici in tete iz ozadja. Bedaki, ki jom ni para.

08. avgust 2012, ob 08:16:27
Slovenski-Balkanec

Gospod Jansev Ivan ztk. Janez ali 'JJ', in njegovi vladajoci pristasi v sedanjem Drzavnem zboru (DZ-RSi), so sedaj na oblasti, in so doslej ze bili na oblasti pol leta. Tisto ostro retoriko in nesodelovanje, ki so jih v prejsnjih treh letih merili na takratno koalicijo, si morajo sedaj videti v ogledalu, ce so le majckeno objektivni.

Sedaj ni cas za objokavanje in klicanje na pomoc prej v blato teptane in opljuvane t.i. opozicije in nanjo valiti krivdo za pomanjkanje konsenza in podobnih fantazij, o katerih v prejsnjih nekaj letih niso hoteli niti slisati, se manj pa se jih posluzevati in pridrzevati. Sedaj ni cas za izgovore!

Kar gre okrog, pride okrog. Skoraj vedno, in skoraj povsod. RSi glede tega dejstva ne more biti izjema!

Sedaj je cas, da 'JJ' in njegovi vladajoci pristasi pokazejo in dokazejo, kaj pravzaprav znajo storiti in so zmozni storiti, v skladu s tistim, kar so pred volitvami decembra 2011 obljubljali, in tistega je bilo zelo veliko!

Takrat si je, ze zopet, narod pisal sodbo sam! Tako kot je slucaj v vsakem t.i. demokratskem (vkljucno anarhisticnem) sistemu oblasti, ki se postavlja s t.i. svobodnimi volitvami.

Kako zelo enostavno je bilo pri nas, ko smo imeli vec ali manj enostrankarski, ali vsaj enostrujni, politicni sistem, ki je drugace bil zadovoljivo demokraticen in tudi zelo pravicen ter nas je smatral vse za skoraj enake po zasluzku in po privilegijih, in ko je bilo popolnoma enostavno ugotoviti, na koga je bilo treba popokazati s prstom, in na koga je bilo umestno zvaliti krivdo! Se dandanes prenekateri vladajoci cepin vali krivdo na predhodno druzbeno in politicno ureditev za probleme in tezave, ki so nastali vec kot dvajset let po opustitivi predhodne ureditve! Takrat so se nastali problemi in tezave kar azurno resevali in vsi smo vec ali manj enakomerno korakali naprej v boljso bodocnost. Dobri stari casi!

Opravicujem se, ker mi pogoji, vkljucno izstopni protokol, ne dovoljujejo uporabljati sumnike svojevrstne nasi slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki je do nedavnega bila veliko manj onesnazena in zastrupljena z originalnimi ameri-anglo-saksonskimi besedami, izrazi in nazivi.

Slovenski Balkanec, ponosen kot 'Balkanec z juzne strani Karavank'!

07. avgust 2012, ob 22:49:56
Neznan

Zdenka kidrič......

07. avgust 2012, ob 22:13:35
sofia

"Glede odpiranja ideoloških tem se z Virantom popolnoma strinjam."
Bolano.
Propadlo komunistično ideologijo skupaj z njenimi simboli in rdečimi privilegiranci je treba vreči na smetišče zgodovine. Drugi evropski narodi so to že davno storili.

Situacija pri nas je žalostna. In žalostno je, da tako stanje podpira neka kao liberalna stranka. Je DL samo drugi LDS? Če je Virantova stranka samo novi LDS, nima nobene prespektive.

Češka : Slovenija

"Špicelj filozof je odkravsal neznano kam in se ni več prikazal."
Tako je na Češkem!
Pri nas ima pa "špicelj Filozof" še danes - več kot 20 let po zlomu komunizma - najvišji položaj med pisatelji ....
http://www.reporter.si/slovenija/udba-v-predsedstvu-pena-dru%C5%A1tva-pisateljev-slovenije/10709

In tako sramotno stanje Virant podpira!

07. avgust 2012, ob 21:51:14
Zdenka28

Glede odpiranja ideoloških tem se z Virantom popolnoma strinjam. Trenutno je več kot dovolj ostalih problemov, katerih reševanje mora biti absolutna prioriteta. Ideološke teme bi v teh težkih časih morale biti "drugo-, še raje tretjerazredna tema".

Močno upam, da se ta vlada, kakršnakoli že je, ne bo spustila tako nizko, kot se je prejšnja, ki se je večino časa ukvarjala sama s sabo in svojimi medsebojnimi odnosi oz. problemi. Končni rezultat smo vsi videli.

Prihaja čas, ko se bo potrebno posvetiti mlajšim volilcem in jih navaditi obiskovati volišča. Pa ne samo s praznimi obljubami, ampak konkretnimi programi za mlade - podjetnike, kmete, družine, itd. Ideološke teme k temu zagotovo ne bodo pripomogle, starejše generacije pa so se na slovenskem političnem področju že izpele....

07. avgust 2012, ob 21:07:12
Bob Rock

@sofia

...A zdaj bodo pa hoteli naprtiti krivdo za krah države desnici? Bolano...

in, boš dala kak podatek, da podkrepiš svojo trditev? npr kot je ta:

http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=si&v=94

07. avgust 2012, ob 18:12:55
sofia

Levaki ste "zaustavili desnico" že pred 20 leti.

Rdeča udbomafija nam vlada ves čas. Vsi glavni mediji so v njihovih rokah.
A zdaj bodo pa hoteli naprtiti krivdo za krah države desnici? Bolano.

07. avgust 2012, ob 17:57:18
papiga

Neznan, daj ta seznam pošlji Janši, če ga revček ne more dobit. Naredi dobro delo in ga spomni, pri kakih barabijah vse je sodeloval, ta revež vse sproti pozabi. Saj po moje tega kar pisuniš še sam ne verjameš, saj to enostavno ni mogoče.

07. avgust 2012, ob 15:56:40
vest

.. a ti sploh ločiš vlagatelj - lastnik.....?


Ma dej neznan ne se smešit s takšnimi

07. avgust 2012, ob 14:12:11
Neznan

vest
Kredite so talali pravovernim, ja, tudi Zvonu, to pa zato,

.. a ti sploh ločiš vlagatelj - lastnik.....?

07. avgust 2012, ob 14:01:30
Neznan

vest
@Neznan

En tvoj soimenjak je napisal pa še kako prav ima.
.-
Žal ti ne morem pomagati, če hočeš barabije v NLB, ki jo ŠE VEDNO obvladuje rdeči klan, naprtiti Janši. Jebe se meni za Janšo, ne morem pa se strinjati s tabo, ker vem kako je tam.
Lahko žališ, podtikaš, trdim, da imam prav, prepričal pa se boš še letos.
Tvojo "logiko" pa le zadrži zase.

07. avgust 2012, ob 14:00:14
vest

Kredite so talali pravovernim, ja, tudi Zvonu, to pa zato, ker so bili tam vlagatelji stričeki in prali denar.

Hahahaaaaaaaa ja Palček je večinski lastnik Zvona ma ti si res bolan

07. avgust 2012, ob 13:59:59
vest

Še danes, ko je Janša predsednik vlade, ne more priti do podatkov kdo, komu, koliko..
Ne more ali noče, ker se bo videlo kdo je zaj****

Sicer sem ti napisal spodaj komu in tudi kdo je odobril sam z oprano glavo se ne da razumet.

07. avgust 2012, ob 13:56:36
vest

@Neznan

En tvoj soimenjak je napisal pa še kako prav ima.

Večna rak rana jajčevcev je logika, da ko Janšo dobijo z marmelado na prstih vedno začnejo gledat kdo drug je še umazan od marmelade. Celo znova ga izvolijo, da bi ja našel še kako barabo.

rdeči klan - stričeki in botre so pa lahko samo v tvoji glavi.

07. avgust 2012, ob 13:53:51
Bob Rock

...Zato je Češka ugledna država, Slovenija pa tone ...

bolano..

07. avgust 2012, ob 13:04:42
Neznan

vest
@Neznanček
Saj vem da tega ne moreš razumet ampak naj bo

.-.-
Naj ti bo revček domišljavi:
NLB ni "ubogala" nikogar drugega kot rdeči klan - stričeke in botre.
Še danes, ko je Janša predsednik vlade, ne more priti do podatkov kdo, komu, koliko..Nadzorni svet je bil in je v NLB kot papin kurac. Kredite so talali pravovernim, ja, tudi Zvonu, to pa zato, ker so bili tam vlagatelji stričeki in prali denar.
Ne delaj se pomembnega in pametnega, če nisi

07. avgust 2012, ob 13:03:59
vest

@Neznanček
Saj vem da tega ne moreš razumet ampak naj bo

Največ slabih kreditov je NLB podelila v času prejšnje vlade zdajšnjega premierja Janeza Janše. Takrat je bil predsednik nadzornega sveta NLB Igor Marinšek, ki je član Janševe stranke SDS. In kdo jih je dobil
1.) Cerkvi (Zvon ENA - 126 milijonov €)
2.) Zidarju (SCT - 84 milijonov € nevrnjenega kredita)
3.) Tovšakovi (Vegrad - 85 milijonov € nevrnjenega kredita)
4.) Črnigoju (Primorje - 72 milijonov € nevrnjenega kredita)
5.) Radošu Lipanjetu (Kraški zidar -23 milijonov € nevrnjenega kredita)
6.) Blažu Miklavčiču in bogati družini Petek iz Maribora (Konstruktor - 32 milijonov € nevrnjenega kredita)
7.) Pavčku (Viator Vektorja - 51 milijonov € nevrnjenega kredita)
8.) Bavčarju (Istrabenz - 20 milijonov € nevrnjenega kredita)
9.) Zlatku Sraki (Energoplan - 95 milijonov € nevrnjenega kredita)
10.) Borisu Dolamiču (GP Grosuplje - 55 milijonov €)
11.) Brkoviću (Vektra - 27 milijonov € nevrnjenega kredita)
12.) Petriču (Cestno podjetje - 36 milijonov € nevrnjenega kredita)
13.) Hilmu Selimoviću (Sarajevska pivovarna - 40 milijonov € nevrnjenega kredita)
14.) Rankoviću (Invej - 39 milijonov € nevrnjenega kredita)
15.) Pogačarju (Ram Invest-Pinus - 23 milijonov € nevrnjenega kredita) itd.

07. avgust 2012, ob 12:40:36
Neznan

vest
Zofka a ti še enkrat napišem kdo je zafural NLB pa ...


..nesposobna in tatinska partija s stričeki in botri....

07. avgust 2012, ob 12:21:34
vest

Zofka a ti še enkrat napišem kdo je zafural NLB pa Luko pa Interevropo pa kdo sedaj krade in laže in nastavlja kretene na odgovorne poližaje (nadzorniki v TNP frizerka in učetelj tenisa. pa nadzornik AUNK ...)
Niso samo levaki krivi in niso znižali bonitetne ocene zaradi prejšnje vlade ampak zaradi nesposobnosti sedanje. Čeprev tudi prejšnja ni bila nek biser samo za ovce SDS so vsi krivi razen naših.
Res je ratala beda ta država.

07. avgust 2012, ob 12:10:48
vest

Ja, ja Zofka zato so nam znižali bonitetno oceno?
Saj res ni čudno da smo tako v quercu.

07. avgust 2012, ob 12:06:37
sofia

Češka: Špicelj filozof je odkravsal neznano kam in se ni več prikazal.
Slovenija: Špicelj Filozof je predsednik društva slovenskih pisateljev.

Zato je Češka ugledna država, Slovenija pa tone ...

07. avgust 2012, ob 11:38:57
MMarjan

Dragi moji. Prosim poglejmio odkrito, kakšno je realno stanje v tej naši "demokraciji". Le kdo naj ji zaupa? A obstaja kakšna resna država, kjer najvišji predstavniki oblasti čivkajo različne neumnosti, objavljajo osebne podatke svojih državljanov, objavljajo video posnetke zaprtih sej vlade, proslavljajo obletnice kolaboracije z nacizmom in še in še na Internetnem omrežju, nihče pa za vse to ne odgovarja.
Bodimo razumni. To počnejo zastopniki in predstavniki neke najvišje državne oblasti!
Je vse to vredno zaupanja in neke "bonitete"? Le kdo se sprašuje zakaj nam pada celotna boniteta in ne samo finančna? To se lahko sprašujejo le naivnaži, ki niso dorasli resni državniški drži, ki bi morala služiti predvsem svojemu narodu in ne posameznim kapitalistom.
In zakaj je temu tako? Preprosto zato, ker za svoja dejanja naši politiki ne odgovarjajo niti toliko, kolikor so za svoja dejanja odgovorni otroci v osnovni šoli.

07. avgust 2012, ob 11:35:30
sofia

"Predsednik zadnje Gregor Virant je v več intervjujih dejal, da je zelo razočaran nad ravnanjem Janše zaradi odpiranja ideoloških tem"
LOL
A je Slovenija še vedno država, ki jo obvladujejo udbovci?
http://www.delo.si/kultura/knjizevni-listi/petr-placak-ovadustvo-kot-oblika-brezcasja.html

Češka: Špicelj filozof je odkravsal neznano kam in se ni več prikazal.
Slovenija: Špicelj Filozof je predsednik društva slovenskih pisateljev.

07. avgust 2012, ob 11:32:38
baldrick        

mha ja... se resno sprašujem, če ma vse skupaj kakšen smisel...

reminiscenca partijskih aparatčikov in izdihljajev enoumja iz konca sedemdesetih in osemdesetih je tako očitna...

07. avgust 2012, ob 11:18:40
Neznan

Novakova odgovarja, da je vse možno, a da ne vidi alternative ali voditeljev, ki bi bili sposobni voditi Slovenijo bolje od Janše
+++++++++++++++++

LOL, državo bi bolje vodila Urška Čepin. Tudi Murko, punce iz Atomic Harmonik bi delo opravile bolje. Pa Fredi Miler bi bil dostojna menjava. Fani Eršte bi garant bolje vodila Slovenijo. Tudi za Elko Strojan bi dal roko v ogenj, da bi bolje opravljala delo kot Janša.

Za vprašat se je kdo bi slabše vodil Slovenijo. Tu mi na pamet padeta le Virant in Novakova.

07. avgust 2012, ob 11:16:44
Bob Rock

oo, baldrick je spet z nami :)

07. avgust 2012, ob 09:43:57
baldrick        

Virant je kriv...
Kučan je kriv...
Pingvini so nepuslušni...
Komunisti "vrebaju"...
Nihče nas ne razume, pa samo dobro hočemu zavedenemu ljudstvu...
kontrarevolucija spet kaže zobe zato moramo še bolj strniti svoje vrste in se opreti na izhodišča stranke in njenega vodje....

07. avgust 2012, ob 09:06:05
vinc

Če bi JJ resno razmišljal o reševanju krize, bi bilo normalno, da bi bil spoštljiv tako do koalicijskih članov vlade, kakor tudi do opozicijskih poslancev,če si seveda želi sodelovanja o katerem so ga polna usta. Ker si pa želi napraviti še večji razdor, pa počne stvari kot jih počne (praporščaki, rezanje samo nekaterih pokojnin).

07. avgust 2012, ob 08:43:46
paparazzo

Tule se sicer spet nabira levi in desni ***, ki piše take ali drugačne politične panflete in zliva gnojnico po rdečih ali črnih ... kar je seveda navadna butalska oslarija in vele usluga tajkunom, ki bodo pod okriljem politikov iz NLB grebli denar, katerega so odtrgali od ust upokojencem, zdravnikom, učiteljem, policajem ... torej poštenemu in pridnemu, delovnemu delu Butalcev.
_________________

V ustavi ne potrebujemo nobenega fiskalnega pravila.

Kar v ustavi resnično potrebujemo, je to, da bi moral vsak kandidat za parlament DOKAZATI, da je ustvaril svoje premoženje s poštenim delom in postaviti minimalne kriterije za količino ustvarjenega.

Ne pa, da se od 1960ega dalje po parlamentu svaljka 90% barab, ki sploh nimajo in nikoli niso imeli stika z realnim življenjem, pojma nimajo, kaj pomeni odrekanje za to, da nekaj ustvariš, zaslužiš ... Tako Janša, kot Kučan in vsa mafijska zalega v naši mafiokraciji, kateri le še zadnji od zadnjih bebcev na zaprtem oddelku norišnice lahko reče "demokracija".

07. avgust 2012, ob 08:42:32
stanislavko

Pingvinarjem se je čisto šfizilo od teh visokih temperatur,saj so navajeni leda in to mrzlega ledenika,sedaj se pa topijo in še seštevati več ne znajo !!!

07. avgust 2012, ob 05:32:53
grešnikozel

JJ bi predlagal, naj kar ostane na počitnicah. Če se vrne, bo prišlo takoj do kreganja. Pa še odvadili smo se gledati in poslušati ga.

06. avgust 2012, ob 22:40:23
Neznan

Itak
@ Neznan: Pozabil si Kučanovo teto Fani.

06. avgust 2012, ob 22:23:04

..teta naj ostane, ker za vse nas moli, tudi za pokvarjenaga milančka...

06. avgust 2012, ob 22:38:28
Itak

@ Neznan: Pozabil si Kučanovo teto Fani.

06. avgust 2012, ob 22:23:04
Neznan

"Kdo je večja ovira: Janez Janša ali opozicija? "

Največja ovira za razvoj normalne evropske demokracije v Sloveniji so Kučan, Türk in Janković!

06. avgust 2012, ob 22:06:39
Itak

»Gregor Virant ne more mimo mikrofona, ne da bi trosil neumnosti,«
govori SDS iz groba ...

06. avgust 2012, ob 21:35:06
44 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej