Nejasnosti v zvezi s Koprivcem porajajo špekulacije o umiku

A kot so nam potrdili v kabinetu predsednika vlade, Gojko Koprivec ostaja kandidat za gospodarskega ministra.

Objavljeno
14. november 2014 11.56
GOJKO KOPRIVEC
E.R., gospodarstvo, M. Č., Delo.si, M. K., gospodarstvo
E.R., gospodarstvo, M. Č., Delo.si, M. K., gospodarstvo

Ljubljana − Kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec je danes obvestil predsednika vlade, da se mu je zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Bil je tudi na urgenci, od koder so ga že odpustili, zdaj pa še čaka na rezultate preiskav.

Predsednik vlade Miro Cerar je zjutraj obvestil državni zbor, da se kandidat danes predvidenega zaslišanja ne more udeležiti. So nam pa iz njegovega kabineta potrdili, da še ostaja kandidat za ministra, bodo pa spremljali njegovo zdravstveno stanje.

Zaradi nepredvidenih okoliščin je njegova predstavitev pred odborom za gospodarstvo preložena na ponedeljek ob 10. uri.

Bo pa pred njim − predvidoma ob 14. uri − nastopila Alenka Smerkolj, ki je kandidatka za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj in kohezijo. Na položaj bo, če bo potrjena, nasledila Violeto Bulc, ki so jo oktobra v Bruslju potrdili za evropsko komisarko.

Kandidata za manjkajoča ministra bo državni zbor potrjeval na redni seji, ki se začne v ponedeljek.

Kustečeva povedala bolj malo

V današnji uradni izjavi je Simona Kustec povedala, da se kandidat za ministra Gojko Koprivc zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ne bo mogel udeležiti današnjega zaslišanja, zato je zaslišanje prestavljeno na ponedeljek. Koprivc pa do nadaljnega ostaja kandidat za ministra.

O zdravstvenem stanju ministra zaenkrat ni nikakršnih informacij in kot je povedala Simona Kustec se o novih kandidatih zaenkrat ne pogovarjajo. Na vprašanje, ali so vedeli za zdravstvene težave kandidata je Kustečeva povedala, da ona s tem osebno ni bila seznanjena.

Špekulacije o umiku

V Združeni levici nenadno poslabšanje zdravstvenega stanja kandidata za gospodarskega ministra razumejo kot njegov umik, ker naj bi bilo očitno »da vlada vodi politike, ki jih nihče noče izvajati.« Všprašanje, ali je Koprivc zares zbolel, ali noče sprejeti naloge, da bo postal rabelj srednjega razreda, je dejal Luka Mesec.

Kdo je Gojko Koprivec?

Predstavili smo ga v rubriki Pod žarometom