Zoran Janković odstopil kot predsednik PS

V odstopni izjavi je zapisal, da odstopa z datumom imenovanja nove vlade. Torej danes.

Objavljeno
20. marec 2013 15.02
Posodobljeno
20. marec 2013 15.02
Pi. K., Delo.si, T. S., notranja politika
Pi. K., Delo.si, T. S., notranja politika

Ljubljana - Zoran Janković je danes podal odstopno izjavo z mesta vodje Pozitivne Slovenije.

»Podpisani Zoran Janković odstopam s funkcije predsednika PS z datumom imenovanja nove vlade pod vodstvom Alenke Bratušek. Srečno Slovenija«, je zapisal župan Ljubljane v odstopni izjavi z današnjim datumom, ki smo jo neuradno pridobili v uredništvu.

Novo vlado z Bratuškovo na čelu bomo po pričakovanjih dobili danes zvečer. V DZ bo po koncu današnje seje potekalo glasovanje. Ministrska ekipa si lahko obeta vsaj 49 glasov, kar zadostuje za njihovo izvolitev.

Zoran Janković je sicer bianco odstopno izjavo brez datuma podal že 21. februarja, takrat ko je PS na seji sveta za mandatarko predlagala Alenko Bratušek.

Tako se je odločil, kot je dejal takrat, ker je »poslušal izjave prvakov v oddaji Pogledi Slovenije in se odločil, da trojici strank ne bo dal nobenega izgovora, da znova ne bi šle v vlado.«

»Mislim, da imamo izvrstno kandidatko, Alenki čestistam za pogum, pozivam vse, da ne iščejo težave v Pozitivni Sloveniji. Imamo program, parafiran je bil pred enim letom, zdaj je pa čas, da se izvede. Ne bom dovolil, da zlorabijo Alenko Bratušek, da imenujejo mandatarko, potem pa vlade ne bodo sestavili. Na odstopno izjavo bomo dodali datum, ko bo vlada imenovana,« je takrat pojasnil Janković, ki je svoj položaj v stranki zamrznil že na kongresu stranke, ker naj bi se želel umakniti iz državne politike.