Afera SRIPT visi nad politično kariero Aleksandre Pivec

Kako bo hišna preiskava pri nekdanji kmetijski ministrici vplivala na njene politične ambicije?
Fotografija: Aleksandra Pivec s podporniki ustanavlja svojo stranko. 
FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec s podporniki ustanavlja svojo stranko.  FOTO: Leon Vidic/Delo

Padla šefica Desusa in nekdanja kmetijska ministrica še vedno neguje politične ambicije. V začetku oktobra lani je Aleksandra Pivec kot ministrica za kmetijstvo odstopila s položaja in iz stranke Desus. Takrat je napovedala vrnitev v slovensko politiko z novim strankarskim projektom. »Slovenija, bolj kot kadarkoli, potrebuje konstruktivno in razvojno politiko. Moja ekipa pripravlja drugačno politiko, ki bo učinkovito odgovarjala na potrebe ljudi in bo tako Sloveniji razvojno pomagala, da čim prej uspešno izide iz krize,« je za Delo nedavno povedala Pivčeva, ki trdi, da je za ustanovitev stranke, ki še nima imena, skorajda vse pripravljeno.

image_alt
Aleksandra Pivec potrdila obisk kriminalistov na domu
 

V trenutku, ko bo izboljšana zdravstvena situacija in bo dovoljeno organizirati dogodke, napoveduje ustanovni kongres stranke. Naslednji korak njene stranke bo povezovanje s sorodno mislečimi strankami, to pa so po njeno tiste, ki svoje politike ne gradijo zgolj na besedi proti, ampak stranke, ki delujejo konstruktivno in so se sposobne povezati pri ključnih projektih. Kot je mogoče razumeti Pivčevo, se njena stranka ne bo povezovala z opozicijskimi strankami, ki svoje sodelovanje utemeljujejo na antijašizmu in boju prosti vladi Janeza Janše

Ob napovedi ustanovitve gibanja Povežemo Slovenijo, kamor se za potrebe skupnega nastopa na naslednjih parlamentarnih volitvah povezujejo stranke SLS, Zeleni, NLS, pa nekateri župani in predstavniki obrtniških, invalidskih in kulturnih organizacij, se je omenjalo, da bo del tega gibanja nova stranka bivše ministrice, ki trenutno prejema ministrsko nadomestilo. Pivčeva je kasneje zanikala povezovanje v gibanje Povežimo Slovenijo, vsaj v začetni fazi.

image_alt
Monty Python slovenske politike

 
Afera SRIPT je že dlje časa visela nad glavo Pivčeve. Že Karl Erjavec je kot predsednik Desusa pozival takratnega predsednika vlade Marjana Šarca, naj Pivčevo razreši kot ministrico, tudi v kontekstu takratnega obračuna za vodenje stranke. Šarec Erjavcu ni prisluhnil, v vladi Janeza Janše, kjer je bila Pivčeva podpredsednica in kmetijska ministrica, pa se je afera SRIPT umaknila iz agende. Na vprašanje, kako bo preiskava vplivala na njene politične ambicije, odgovor Pivčeve še čakamo. 

Preberite še:

Komentarji: