Anton Balažek odstopil kot začasni vodja Desusa

Vodenje stranke upokojencev je do kongresa prevzela Brigita Čokl.
Fotografija: Anton Balažek je stranko vodil manj kot en mesec. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Anton Balažek je stranko vodil manj kot en mesec. FOTO: Tadej Regent/Delo

Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja Desusa. Svet stranke je na današnji seji za vodenje Desusa do volilnega kongresa imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl, so za STA potrdili v Desusu. Balažek je vodenje stranke prevzel po tistem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika Desusa, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.

Svet Desusa je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa. Po seji sveta stranke so sporočili, da so sprejeli tudi vse potrebne sklepe za začetek priprav na 13. kongres stranke, ki bo 19. junija.

image_alt
Trojica v boju za ostanke Desusa na terenu


Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.

Aktivnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev Desusa, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji covida-19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem Desus ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki minuli teden po seji izvršnega odbora.

Preberite še:

Komentarji: