Najvišjo škodo pričakujejo na območju Murske Sobote

Ozračje se še ni povsem umirilo, danes popoldne meteorologi pričakujejo intenziviranje nevihtnega dogajanja.
Fotografija: FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
FOTO: Oste Bakal

V drugi polovici noči in proti jutru je pas neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in ponekod tudi točo prešel Slovenijo od severozahoda proti severovzhodu. Po dosedanjih podatkih centra za obveščanje je najhuje v Pomurju, o zalitih objektih, veliko podrtih drevesih in izpadih elektrike pa poročajo še z Gorenjske, Koroške, Štajerske in Primorske.

Center za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje je do šeste ure zjutraj prejel skupno 362 obvestil o dogodkih, povezanih z neurjem, od tega 111 na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota, 90 na območju mariborskega regijskega centra, 59 celjskega, 51 kranjskega, 35 slovenjgraškega, 11 novogoriškega, tri ptujskega in po enega na območju ljubljanskega in trboveljskega.

Nekatere objekte je poškodovala toča, meteorna voda pa je zalila nekatere kletne prostore. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Nekatere objekte je poškodovala toča, meteorna voda pa je zalila nekatere kletne prostore. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Močan veter je podiral drevesa po vsej državi, od Primorske do Štajerske in od Koroške do Bele krajine. Številna so pri padcu poškodovala vozila, ceste, hiše, pa tudi elektrodistribucijske vode, zaradi česar so nastali požar in več prekinitev dobave električne energije. Odkritih in poškodovanih je več ostrešij objektov. Nekatere objekte je poškodovala toča, meteorna voda pa je zalila nekatere kletne prostore. Po jutranjih podatkih centra za obveščanje je na terenu 157 gasilskih enot, od tega pet poklicnih.

Veter sto kilometrov na uro

Najmočnejši sunki vetra so ponekod presegli sto kilometrov na uro. Ozračje se še ni povsem umirilo, danes popoldne meteorologi pričakujejo intenziviranje nevihtnega dogajanja, oranžno opozorilo pred možnostjo neviht je izdano do večera, je pojasnil dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič.

Gregorčič je za STA povedal, da sta Sredozemlje in južna Evropa še vedno pod vplivom vročinskega vala, medtem ko sta zahodna in srednja Evropa preplavljeni z nekoliko hladnejšim zrakom z Atlantika. Meja poteka čez Alpe, na njej pa se po dnevnem pregrevanju ozračja razvijajo tudi močnejše nevihte.

Tak nevihtni sistem se je v sredo popoldne začel razvijati na jugovzhodu Francije, ponoči je prečkal celotno severno Italijo po južnem obrobju Alp in v zgodnjem jutru dosegel severno polovico Slovenije.

Začelo se je na Goriškem in Bovškem, nato pa se je čez Gorenjsko in Štajersko sistem pomikal proti Prekmurju in je zdaj že nekje na vzhodu Madžarske. »V dobrih 12 urah je tako ta sistem prepotoval približno tisoč kilometrov. Tako intenzivni nevihtni sistemi prinašajo s seboj intenzivne pojave, predvsem viharne sunke vetra in krajevne nalive, ki so razmeroma kratkotrajni, ker se sistem hitro pomika naprej, pa tudi udare strel,« je povedal Gregorčič.

Nevihte bi se lahko danes nadaljevale. FOTO: Jure Eržen/Delo
Nevihte bi se lahko danes nadaljevale. FOTO: Jure Eržen/Delo

Največ težav ponavadi povzroča viharni veter, saj se tak nevihtni sistem tako hitro pomika, da s svojimi padavinami odriva zrak pred seboj. Danes sta bila najmočnejša sunka vetra po nižinah izmerjena na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in v Murski Soboti na postaji Rakičan, 103 kilometre na uro, je Agencija RS za okolje (Arso) objavila na facebooku.

Danes bo vreme še zelo nestanovitno, do večera je izdano oranžno opozorilo pred možnostjo neviht. »Nevihte se zdaj znova razvijajo nad severno Italijo in bodo verjetno že v zgodnjem popoldnevu dosegle tudi Slovenijo, hkrati se lahko tudi nad Slovenijo razvije še kakšna nova,« je pojasnil.

Tudi prihajajoče nevihte lahko s seboj prinesejo nevihtne piše, nalive in točo. »Sicer je verjetnost večja bolj v južni polovici Slovenije, kjer se bo ozračje tudi bolj pregrelo,« je dejal Gregorčič.

V noči na petek se bo zjasnilo, konec tedna pa prinaša sončno in mirno vreme brez neviht. »Zdaj kaže, da niti v petek niti v soboto in nedeljo ne bo nikjer po Sloveniji nobene nevihte,« je povedal.

Podobna situacija kot danes zjutraj je bila lani 18. avgusta, ko se je prav tako tak nevihtni sistem iznad zahodnega Sredozemlja pomaknil tudi čez Italijo in Slovenijo proti južni Avstriji. Tudi takrat je bilo veliko škode, zlasti zaradi vetroloma, je še spomnil Gregorčič in dodal, da je noč s torka na sredo prinesla podoben razvoj neviht, ki so prečkale v glavnem južno polovico Slovenije, danes pa je šlo neurje bolj čez severno polovico.

Hudo zlasti na Štajerskem

Posledice neurja z močnim vetrom odpravljajo tudi na Štajerskem. Na mariborski izpostavi uprave za zaščito in reševanje so doslej imeli 260 intervencij v 17 občinah, na terenu je 48 enot, je za STA povedala vodja izpostave Ivanka Grilanc. Mariborski park je trenutno neprehoden, na območju Elektra Maribor je brez elektrike še 32.000 odjemalcev.

Neurje z močnim vetrom je v zgodnjih jutranjih urah podiralo in ruvalo drevesa, veter je odkrival strehe gospodarskih in stanovanjskih objektov v občinah na širšem Štajerskem.

Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič
Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič

Na območju Maribora je močno neurje med drugim v mestnem parku izruvalo najmanj osem dreves, veliko dreves in vej je polomljenih. Zaradi nastalih razmer je park trenutno neprehoden, so sporočili z Mestne občine Maribor. Vse dokler posledice neurja ne bodo odpravljene, občane pozivajo, da se obisku parka izognejo. Razmere v Mestnem parku v Mariboru si bo dopoldne ogledal tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved.

Po podatkih Elektra Maribor je bilo ob deveti uri na območju, ki ga pokriva to podjetje, brez napajanja še 32.000 odjemalcev, potem ko je bilo zgodaj zjutraj tam brez elektrike 50.000 odjemalcev.

Trenutno jih je največ brez elektrike na območjih Ptuja, Dornave, Grada, Murske Sobote, Presike, Gaberja, Sela, Puconcev, Radencev, Apač, Črncev, Zamarkove, Limbuša, Selnice, Kamnice, Lovrenca na Pohorju in Kungote, so na spletni strani zapisali pri Elektru Maribor.

Neurje z nalivi in sunki vetra je proti jutru precej škode povzročilo tudi na širšem Celjskem in v Šaleški dolini. Ob 9. uri je bilo brez električne energije nekaj več kot 4150 odjemalcev na območju Elektra Celje, od tega približno polovica na območju distribucijske enote Celje, na območju velenjske enote pa nekaj manj kot 300.

Zgodaj zjutraj je na območju občine Velenje močnejše neurje z nalivi in sunki vetra povzročilo večjo materialno škodo na komunalni in prometni infrastrukturi, saj se je podrlo veliko dreves, določene ceste pa so neprevozne, poroča center za obveščanje.

FOTO: Jure Eržen/Delo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Meteorna voda je zalila kleti stanovanjskih objektov, veter pa je odkril nekaj stanovanjskih hiš in kmetijskih objektov. Posledice neurja na 35 lokacijah odstranjujejo gasilci iz več gasilskih društev.

Podobno je bilo po podatkih centra za obveščanje tudi na območju občin Celje, Vojnik, Žalec, Braslovče, Dobrna, Podčetrtek, Polzela, Rečica ob Savinji, Šmartno ob Paki in Šoštanj, kjer so povsod posredovali gasilci, na delu pa so tudi druge službe.

Na območje občine Žalec je neurje med drugim odkrilo streho senika, v občini Braslovče je zalilo klet stanovanjskega objekta in podrlo drevesa na cestišče. Na območju občine Celje je zalilo podvoz, podrlo nekaj dreves in odkrilo strehe stanovanjskih hiš.

V Dobrni so sunki vetra drevesa podrli na osebna vozila in stanovanjske objekte, v občini Šentjur pa je veter odkril strehe stanovanjskih hiš in podiral drevesa, med drugim še navaja center za obveščanje, kjer podatke že zbirajo.

Zaradi neurja in posledično podrtih dreves je na nekaterih delih distribucijskega omrežja Elektra Celje že od zgodaj zjutraj prekinjena preskrba z električno energijo. Ob deveti uri je bilo brez elektrike nekaj več kot 4150 odjemalcev Elektra Celje, uro prej pa dobrih 5200. Na terenu so vse elektromontažne ekipe Elektra Celje, je družba zapisala na svoji spletni strani.

V Pomurju 250 intervencij

Zgodaj zjutraj je del Pomurja zajelo neurje z močnim vetrom in točo, veter je odkrival strehe in podiral drevesa. Ta so med drugim padla na cesto v Podgradu in Gornji Radgoni, pa tudi na objekte. Veter je odkrival strehe hiš, v Turnišču in na Cankovi tudi osnovnih šol, poplavljene so bile ceste, ponekod je za nekaj časa zmanjkalo elektrike.

Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič
Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič

Gasilski regijski poveljnik Dušan Utroša je davi novinarjem povedal, da gasilci posredujejo na 250 intervencijah. V občinah Gornja Radgona in Murska Sobota delujeta tudi občinska štaba civilne zaščite.

Na območju Gornje Radgone gasilci, ki so na terenu od četrte ure, in ekipe komunalnih podjetij odpravljajo posledice jutranjega neurja, ki je povzročilo precejšnje razdejanje. O tem poročajo iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Ljutomer, Cankova, Tišina, Murska Sobota, Turnišče, Dobrovnik in Beltinci.

Med drugim je v Podgradu drevo padlo na hišo, v Gornji Radgoni na objekt, poplavljenih je bilo več cest, na Simoničevem bregu, Policah in v Hercegovščaku je veter odkrival strehe. Pri vrtcu v Gornji Radgoni je veter izruval nekaj velikih dreves, uničena so tudi igrala in del ograje. Več mladih dreves je polomil in izruval v radgonskem parku.

»V štabu na osnovi medsosedske pomoči med občinami gasilske enote premikamo iz tistih občin, ki niso bile deležne posledic neurja, da pomagajo v ogroženih občinah. V pripravljenosti je celotna pomurska gasilska regija, pomoč bodo dobili vsi. Morajo pa ljudje razumeti, da smo omejeni z resursi, a bo vsak deležen pomoči,« je dejal gasilski poveljnik Utroša. Prebivalce prosi za strpnost.

V Bohinju na šotor družine padlo drevo

Neurje je ponoči prizadelo tudi večji del Gorenjske, kjer je veter odkrival strehe in podiral drevesa. Na območju Bohinja je drevo padlo tudi na avto in šotor družine, ki je na črno kampirala v gozdu, pri čemer sta bili dve osebi poškodovani. Na območju Naklega pa je potekala evakuacija otrok iz tabora, ki ga je uničilo neurje.

Med huje prizadetimi območji na Gorenjskem je Bohinj. Kot je povedal bohinjski župan Jože Sodja, že dolgo časa vsaj na določenih območjih občine ne pomnijo take ujme. Najhuje je bilo v vasi Kamnje, kjer je silovit veter odkrival strehe, podiral kozolce, prevrnil je tudi tovornjak.

Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič
Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič

Po celotni bohinjski občini je veter polomil tudi precej drevja. Poveljnik gasilskega poveljstva Bohinj Silvo Režek je pojasnil, da se je najhujša nesreča zgodila na območju soteske, kjer je nekaj pred tretjo uro zjutraj drevo padlo na šotor in avtomobil francoske družine, ki je na črno kampirala v gozdu v okolici Nomenja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani. Poškodovana sta bila moški, ki je bil v šotoru, in ženska, ki je bila v avtomobilu. Trije otroci, ki so bili v avtomobilu, niso bili poškodovani. Na kraju jim je pomoč nudilo zdravstveno osebje ter moškega in žensko prepeljalo v Splošno bolnišnico Jesenice. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Režek je pojasnil, da je zaradi podrtega drevja na cesti skozi sotesko trajalo kar nekaj časa, da so se prebili do omenjene družine. Posredovali so tako bohinjski kot blejski gasilci. »Do kraja nesreče smo se poskušali prebijati z obeh strani, saj je bilo treba požagati ogromno drevja,« je povedal Režek.

Na območju Bohinja je sicer danes aktiviranih enajst prostovoljnih gasilcih društev. Že od sredine noči je na delu več kot 80 gasilcev. »Ogromno dela je bilo na cestah, saj so bile nekatere vasi odrezane in ključno je bilo, da smo čim prej vzpostavili prevoznost,« je dejal Režek. Prioritetno so začeli prekrivati tudi stanovanjske hiše, trenutno pa poteka še sanacija gospodarskih poslopij. »V prihodnjih urah računamo, da bo nujna sanacija končana, da ob morebitnem novem neurju ne bo dodatne škode,« je pojasnil.

Poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Bohinj Dušan Pfeifer je povedal, da pomagajo tudi zasebniki z dvigali, na terenu so tudi zaposleni režijskega obrata, Gozdno gospodarstvo Bled pa skrbi za odstranjevanje podrtih dreves. To poteka tudi na območju Ribčevega laza pod Skalco, kjer prosijo ljudi, naj se zaradi varnosti umaknejo z območja. Zaradi varnosti so tudi na določenih delih bohinjskih kampov umaknili turiste na varnejše lokacije. V samih kampih sicer večjih težav neurje ni povzročilo.

Večji del Bohinja je bil ponoči brez elektrike, preskrba z električno energijo je bila motena tudi ponekod drugod na Gorenjskem. Kot so za STA pojasnili v Elektru Gorenjska, je bila preskrba z elektriko okoli tretje ure zjutraj prekinjena v Železnikih in v Bohinju. Dežurnim ekipam je rezervno napajanje uspelo vzpostaviti v zgodnjih jutranjih urah.

Brez električne energije so ostale tudi nekatere višje ležeče in težje dostopne vasi, kot so Zgornje Jezersko, vasi v okolici Podnarta, prav tako območje Uskovnice in Pokljuke. Trenutno je brez električne energije približno 700 odjemalcev na območju Elektra Gorenjska. Vse razpoložljive ekipe so na terenu od jutranjih ur in vzpostavljajo rezervno napajanje. Največ težav pri popravilu napak povzročajo podrta drevesa ob srednjenapetostnih daljnovodnih povezavah.

Veter je ponoči podiral drevje na večjem delu Gorenjske. Na območju Naklega je neurje uničilo tabor na sotočju Tržiške Bistrice in Save. Gasilci so poskrbeli za evakuacijo otrok iz tabora ter nadaljujejo sanacijo in odstranjevanje dreves.

Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič
Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič

Številne gasilske enote so na delu tudi drugod. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je bilo na območju občine Cerklje na Gorenjskem v neurju podrtih več dreves, zaprtih lokalnih cest in poškodovanih objektov. Več dreves je veter podrl tudi na območju radovljiške občine. Prav tako je veter drevesa podiral na območju kranjske mestne občine, kjer je odkritih tudi nekaj streh na objektih. Na območju Šenčurja je veter odkril streho na gospodarskem objektu, na Jezerskem pa je drevo padlo na stanovanjsko hišo.

Na območju Naklega je neurje uničilo tabor na sotočju Tržiške Bistrice in Save. Gasilci so poskrbeli za evakuacijo otrok iz tabora in nadaljujejo sanacijo in odstranjevanje dreves. Poveljnik gasilske zveze Naklo Gašper Fajdiga je pojasnil, da so okoli 3. ure dobili informacijo, da je neurje uničilo šotorišče, v katerem je 23 otrok. Kasneje se je izkazalo, da je otrok precej več, en med njimi naj bi bil tudi poškodovan. Evakuirali so 65 skavtov iz Ljubljane in Ajdovščine. Začasno so jih namestili v prostore nakelske osnovne šole. V intervenciji je sodelovalo 38 gasilcev z desetimi vozili, saj je bilo treba, da so se prebili do tabora, odstraniti tudi precej podrtih dreves.

Škoda na Koroškem

Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na objekte in avtomobile. Po dosedanjih podatkih slovenjgraškega regijskega centra za obveščanje v ujmi ni bil nihče poškodovan. Veter je med drugim odkril streho gospodarskega objekta na Muti in cerkev sv. Petra na Kronski gori.

Zaradi podrtih dreves so bile zaprte nekatere lokalne in državne ceste, na več območjih je bila prekinjena dobava električne energije. Pristojne službe so na terenu že več ur in odstranjujejo posledice, je za STA dopoldne povedala vodja slovenjgraškega regijskega centra za obveščanje Nada Jeseničnik Krajnc. Pričakuje, da bodo čez dan dobili še več podatkov o posledicah ujme v regiji.

Aktivirani so gasilci, delavci podjetja Voc Celje in komunalnih služb, elektropodjetja in druge službe ter prostovoljci, v občini Muta so aktivirali tudi štab civilne zaščite.

Tam je med drugim orkanski veter podrl veliko drevja na območju industrijske cone, kjer že več ur poteka odstranjevanje velikih dreves, ki so se podrla na ceste. V industrijski coni je na gospodarskem objektu tudi odkrilo streho, odkrilo je tudi nekaj drugih streh na objektih, je za STA povedala županja Občine Muta Angelca Mrak.

Veter je podiral drevesa. FOTO: M. G.
Veter je podiral drevesa. FOTO: M. G.

Orkanski veter je veliko škode povzročil tudi v drugih delih občine, trenutno je zaprta tudi cesta na Sv. Primož. V občini Muta v petek pričakujejo študente delovne brigade, za katere imajo po besedah županje sicer že določena delovišča, pričakuje pa, da jim bodo pomagali tudi pri odstranjevanju posledic neurja.

Na Koroškem je bilo več ur zaprtih tudi nekaj državnih cest. Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je zaradi posledic neurja popolnoma zaprta še državna cesta Dravograd–Bukovje–Trbonje, medtem ko so na preostalih prej zaprtih cestah posledice ujme že odstranili.

Na območju Mestne občine Slovenj Gradec so sunki vetra podirali drevesa in odkrili nekaj streh ter poškodovali več objektov in vozil. Najhuje je bilo na območju Pameč, Trobelj, Rahtela, Gmajne, Raduš in Gradišča.

Že od zgodnjih jutranjih ur so na delu sodelavci Komunale Slovenj Gradec. Pri odstranjevanju posledic neurja sodelujejo vsa gasilska društva v občini z operativnim štabom v gasilskem domu v Pamečah, na pomoč so jim priskočili tudi gasilci iz sosednje občine Mislinja ter slovenjgraški gozdarji z vso razpoložljivo opremo, so na svoji spletni strani zapisali pri slovenjgraški občini.

Na Ravnah na Koroškem je med drugim močan veter izruval in podrl več dreves v Grajskem parku, zato z občine pozivajo ljudi, naj v park ne zahajajo, dokler pristojni ne odstranijo poškodovanega drevja in sporočijo, da je park varen za obiskovalce.

Tudi v tej občini so gasilci javnega zavoda in člani prostovoljnih gasilskih društev, gozdarji ter zaposleni na JKP Ravne že od zgodnjih jutranjih ur na terenu, je objavila občina.

V Vipavski dolini toča poškodovala sadno drevje

V srednji in spodnji Vipavski dolini je danes klestila toča. Ta je poškodovala predvsem sadno drevje, ki je imelo na vejah že plodove. Najbolj so poškodbe vidne na breskvah, ki trenutno dozorevajo, in so tudi v fazi obiranja, je za STA povedala specialistka za sadjarstvo v Kmetijsko-gozdarskem zavodu Nova Gorica Sara Spačal Dovžak.

Dejala je tudi, da o oceni škode še ne more govoriti, ker se bo ta pokazala šele v naslednjih dneh. Sadjarjem pa svetuje, da poškodovano sadno drevje čim prej poškropijo z uporabo bakra za celjenje povzročenih ran in da uporabijo biostimulatorje za krepitev rastlin ter sredstva proti gnitju.

Na vprašanje, koliko površin s sadnim drevjem je prizadela toča, je specialistka odgovorila, da podrobnih ocen še ne bi rada dajala, in poudarila, da sta bili prizadeti spodnja in srednja Vipavska dolina.

Viharno tudi v Avstriji in Italiji

Hudo neurje je to noč pustošilo tudi v Avstriji, med drugim na Gradiščanskem, Solnograškem in na Koroškem, kjer je brez elektrike ostalo več kot 10.000 gospodinjstev. V Italiji sta bili prizadeti predvsem Furlanija - Julijska krajina in Južna Tirolska.

Na avstrijskem Koroškem je ponoči večstokrat posredovalo več kot 1400 gasilcev. Neurje je lomilo in ruvalo drevesa, ta pa so padala na ceste, hiše, vozila in električno napeljavo. Veter je odkrival strehe, nastajale so tudi poplave.

Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič
Posledice neurja. FOTO: Jože Pojbič

Brez elektrike je ostalo približno 12.000 odjemalcev, zjutraj je bilo brez nje še vedno 7000 gospodinjstev. Najhuje je bilo v osrednjem delu zvezne dežele, kjer se trudijo obnoviti dobavo elektrike in sprostiti neprevozne ceste, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

O več deset gasilskih posredovanjih zlasti zaradi podrtih dreves in poplavljenih kleti poročajo tudi z Gradiščanske in Štajerske, kjer je bilo brez elektrike 5000 gospodinjstev. Na Štajerskem so zaradi plazu in podrtih dreves celo zaprli avtocesto pri kraju Trieben. O podobnih težavah poročajo tudi s Solnograške. Poškodovanih ljudi ni bilo.

Hudo neurje je ponoči prizadelo tudi sever Italije, zlasti Furlanijo - Julijsko krajino (FJK) in Južno Tirolsko. Tudi tam je veter podiral drevesa in drogove električne napeljave. V kraju Torviscosa blizu Vidma so iz stavbe, ki jo je poškodoval močan veter, evakuirali približno 40 ljudi. V FJK je veter dosegal hitrost do 130 kilometrov na uro.

Na območju Vidma je 60-letni moški umrl, ko je sredi hudega neurja izgubil nadzor nad vozilom, ki se je nato prevrnilo in zadelo v zid.

Na Južnem Tirolskem so zaradi zemeljskega plazu zaprli prelaz Reschen. Nanos blata je s seboj odnesel avtomobil z dvema potnikoma, ki so ju gasilci nepoškodovana rešili, še piše APA.

Cenilci škode na terenu

Cenilci Zavarovalnice Triglav so po današnjih neurjih že na terenu in bodo na nekaterih območjih vzpostavili mobilne cenilne enote, pri čemer zavarovalnica spodbuja k prijavi škode na daljavo. S prijavo škode kljub siceršnjemu tridnevnemu roku ni treba hiteti, razen v primeru žit in drugih kultur, ki so tik pred žetvijo, so sporočili.

Kot so danes sporočili iz Zavarovalnice Triglav, so huda neurja z vetrom in točo po dosedanjih podatkih prizadela predvsem objekte in kmetijstvo, na območju občine Ajdovščina pa zavarovalnica zaznava tudi več poškodovanih vozil. Najvišjo škodo pričakujejo predvsem na območju Murske Sobote.

Lansko leto je bilo tretje z največ tovrstnimi škodami v omenjenem obdobju, sicer pa je povprečna letna ocenjena vrednost škod zaradi množičnih naravnih škodnih dogodkov v Skupini Triglav znašala skoraj 23 milijonov evrov, so zapisali.

Preberite še:

Komentarji: