Predsednici Študentske organizacije Slovenije še en mandat

Edina kandidatka za predsednico krovne študentske organizacije je bila dosedanja predsednica Marike Grubar.
Fotografija: Potrdili so tudi finančni načrt za letos. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Potrdili so tudi finančni načrt za letos. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Skupščina Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je podelila nov, drugi enoletni mandat dosedanji predsednici organizacije Marike Grubar, ki je bila edina kandidatka za predsednico krovne študentske organizacije. Doktorska študentka sociologije kulture je dejala, da si želi, da bi se v prihodnosti študentke in študentje še naprej obračali na ŠOS in s tem prispevali dobre ideje za rešitev obstoječih težav. 

image_alt
Vrtoglava draginja napoveduje zelo težko leto za veliko študentov

V ŠOS so zapisali, da bo ena glavnih nalog organizacije sooblikovanje novega zakona o visokem šolstvu, znotraj katerega se bo ŠOS zavzemal za ohranitev dostopnosti visokega šolstva. Pri tem bodo pozornost posvetili tudi javnemu financiranju in skrbnemu ravnanju z javnimi sredstvi, omejevanju prikritih stroškov študija, digitalizaciji študijskih procesov ter internacionalizaciji študijskih programov.

Na področju socialnega položaja študentov bo po njihovem ključno zagotavljanje psihološke blaginje študentov, in sicer tako s projekti, ki jih izvajajo študentske organizacije, kot s sistemskim naslavljanjem problematike.

image_alt
Študentska organizacija še korak dlje od študentov

Skupščina ŠOS je včeraj sprejela tudi finančni načrt za leto 2023, v katerem prihodke študentske organizacije v letošnjem letu ocenjujejo na več kot enajst milijonov evrov, ki jih bodo pridobili s koncesijsko dajatvijo na študentsko delo. Večino teh sredstev sicer prejmejo lokalne študentske organizacije kot je, denimo, ŠOU v Ljubljani.

Preberite še:

Komentarji: