Proslavo 27. aprila 
bo pripravila 
ZZB NOB

Stroške proslave bo plačala zveza, računajo pa tudi na pomoč Mestne občine Ljubljana.

čet, 29.03.2012, 09:00

Ljubljana – Zaradi odpovedi državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju bo vseslovensko proslavo organizirala Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

. Poleg programskih so predvideni še stroški postavitve odra, ozvočenja ter redarske in reševalne službe, za kar bodo v zvezi pridobili najboljše ponudbe. Stroške proslave bo plačalo članstvo zveze, ki ima sicer 46.000 članov.

Vlada je na seji 22. marca namreč sklenila, da bodo zaradi varčevanja letos organizirani le dve državni proslavi: ob dnevu državnosti ter ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Na državni ravni letos tako ne bomo zaznamovali dneva upora proti okupatorju in dneva reformacije.

STA

Povezane novice

Škof Geza Erniša: Obžalujemo ukinitev proslave ob dnevu reformacije
25. marec ob 12:55
Škof Slovenske evengeličanske cerkve je dejal, da bodo kljub temu praznik primerno obeležili.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
2 komentarja
Stan215

Cestitke ZZB NOV! 27. april je kot datum za Slovenijo enako pomemben kot tudi praznik osamosvojitve Slovenije! Na ta dan so se zbrali vsi svobodoljubni Slovenci iz razlicnih strank, da bi se uprli okupatorjem in preprecili iztrebitev slovenskega naroda. Edini, ki tega takrat niso razumeli, so bili skrajni klerikalci in pa okupatorjevi podrepniki - reci "ta beli"! Imamo pa zato danes tole "ta belo" bando na vladi! SF-SN!

@ Neznan: Zveza borcev ima denarja kot pes bolh.....verjetno so ga nabirali od ljudi,ki jih več ni !!!

Ce bo potreba, rad tudi jaz prilozim kaksen € za proslavo! In obstajam!!!

29. marec 2012, ob 17:18:29
stanislavko

Zveza borcev ima denarja kot pes bolh.....verjetno so ga nabirali od ljudi,ki jih več ni !!!

29. marec 2012, ob 09:33:52
2 komentarja
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej