Ravnatelj OŠ Deskle s šolo sklenil poravnavo

Spor je pred sodiščem sprožil odstavljeni ravnatelj, ki ostaja zaposlen na šoli, kot učitelj.

Objavljeno
29. september 2015 18.31
Nasilje nad otroci 18.aprila 2014
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Nova Gorica, Deskle - Na delovnem sodišču v Novi Gorici sta nekdanji ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Deskle Vojko Simčič in šola dosegla poravnavo. Spor pred sodiščem je zoper šolo sprožil odstavljeni ravnatelj zaradi predčasnega prenehanja mandata.

Podrobnosti o poravnavi odvetnica Nataša Škrlj iz Odvetniške pisarne Devetak, ki je zastopala OŠ Deskle, za STA ni razkrila, ker da je tajna.» OŠ Deskle je z dogovorom zadovoljna, saj je za šolo in novo v. d. ravnateljice pomembno, da se lahko sedaj v novem šolskem letu nemoteno posveti le šolskemu delu,« je pojasnila.

Nekdanji ravnatelj ostaja zaposlen na šoli kot učitelj, torej na delovnem mestu, ki ga zaseda že od aprila 2015, to je od razrešitve s funkcije ravnatelja dalje, je še povedala Škrljeva.

Na OŠ Deskle je v lanskem šolskem letu prišlo do medvrstniškega nasilja. Ob tem naj ravnatelj ne bi ukrepal, kot bi moral. Zaradi tega dogodka je na šolo prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja. Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole, prav tako so jima izrekli še 14 opozoril.

Na inšpektoratu za šolstvo so zaradi vseh ugotovljenih nepravilnosti predlagali tudi razrešitev ravnatelja, kar je svet zavoda OŠ Deskle na seji 14. aprila letos sprejel na tajnem glasovanju.

Kanalski župan Andrej Maffi se je v imenu kanalske občine kot ustanovitelja OŠ Deskle ves čas zavzemal za zakonito in pregledno vodenje postopka, da ne bi kasneje prihajalo do nepotrebnih pravnih zapletov.