Rode: Zahteve po ugotavljanju očetovstva nisem dobil

Nadškof Anton Stres je moralno podprl Rodeta in izrazil prepričanje, da verniki ne bodo nasedli lažem in polresnicam.

Objavljeno
29. avgust 2012 15.47
mdr*STOLNICA
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Peter S. nam je potrdil, da od Franca Rodeta zahteva test očetovstva. Povedal nam je, da je v tem smislu Rodetu tudi pisal (v Vatikan in na Nadškofijo Ljubljana), vendar se upokojeni kardinal na njegovo pismo ni odzval. Da je Rode njegov biološki oče, ni prepričan, mu je pa mama Tanja Breda S., dejala, da je hotela Rodeta po intimnem razmerju pustiti, da uresniči svoje sanje. Rode je prijateljstvo s Tanjo včeraj priznal, ne pa tudi, da bi bil Petrov oče.

Kardinal je javnosti danes ponovno obljubil, da je na primerjavo DNK pripravljen kadar koli. Pri tem je dejal, da do danes ni prejel pisem z zahtevo po ugotavljanju očetovstva.

Kot so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference (SŠF), mu je to vprašanje 23. avgusta zastavil Delov novinar Dejan Karba, ki je zgodbo razkril, dan pozneje pa je prejel na naslov kratko sporočilo Petra S. »Sporočilu so bile priložene tri fotografije gospoda Petra in njegove družine, nikjer pa ni bilo izražene želje po ugotavljanju očetovstva. Tudi v drugem elektronskem sporočilu gospoda Petra, poslanem v ponedeljek zvečer, te zahteve ni bilo.«

Stres moralno podprl Rodeta

Nadškof Anton Stres je na spletni strani SŠF Francu Rodetu v imenu vseh članov Slovenske škofovske konference, izrazil moralno podporo. »Vesel sem, ko vidim, kako so njegovi odgovori jasni, prepričljivi in pogumni. Verjamem, da člani naše Cerkve ne bodo nasedli tem konstruktom, lažem in polresnicam. Verjamem pa tudi v pravni red Republike Slovenije, da bo ta zgodba dobila na sodišču razsodbo in sklep, kakor ju zasluži. Vse člane naše Cerkve prosim, da se združimo v molitvi za edinost v naši Cerkvi,« je še dejal.

Današnji intervju s Petrom S. preberite v prispevku Intervju s Petrom S.: »Boli me, da Rode še vedno noče imeti stikov z mano.