Stavka na RTV Slovenija bo, pogajanja o stavkovnem sporazumu se nadaljujejo

Stavka s prekinitvijo dela bo na RTV Slovenija potekala jutri od 00:00 do 24:00.
Fotografija: Stavkajoči so z vodstvom RTV Slovenija podpisali sporazum o določitvi zagotovitve minimuma delovnega procesa. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Stavkajoči so z vodstvom RTV Slovenija podpisali sporazum o določitvi zagotovitve minimuma delovnega procesa. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

»Zjutraj smo pogajalska skupina stavkovnega odbora novinarskih sindikatov in pogajalci na delodajalski strani znova sedli za pogajalsko mizo, a nam stališč glede avtonomije in profesionalnih standardov, ki so naša prva stavkovna zahteva, ni uspelo zbližati,« je sporočila Helena Milinković, predsednica generalnega vodstva stavkovnega odbora koordinacije novinarskih sindikatov, in nadaljevala, da je generalno vodstvo stavkovnega odbora tako sprejelo sklep, da se jutrišnja stavka izvede, kot je napovedana, saj pogoji za njeno ustavitev niso izpolnjeni.

Pogajanja o stavkovnem sporazumu pa da se bodo nadaljevala.

image_alt
Napeto zaradi morebitnih izločitev

Stavka bo celoten dan potekala v skladu s sporazumom o načinu zagotovitve minimuma delovnega procesa, ki je bil sprejet v petek, kar pomeni, da bodo vsebine na programih RTV Slovenija okrnjene oziroma prilagojene. Del stavkovnih aktivnosti pa bosta tudi novinarska konferenca in zbor zainteresirane javnosti pred stavbo RTV Slovenija med 17. in 20. uro.

»Stavkovne aktivnosti zaostrujemo tudi zato, ker sta dve sodbi o nezakonitem imenovanju generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha in nezakoniti razrešitvi direktorice Natalije Gorščak potrdili opozorila novinarskih sindikatov, da vodstvo RTV Slovenija deluje nezakonito in neprofesionalno,« je še sporočilo generalno vodstvo stavkovnega odbora koordinacije novinarskih sindikatov in navedlo, da zahtevajo dostojne delovne pogoje, varno okolje in dostojno plačilo za vse, spoštljiv odnos nadrejenih, profesionalne, strokovne in etične odločitve ter odstop nezakonitega vodstva RTV!

image_alt
Glavna zahteva je umik vseh 38 izdanih opozoril pred odpovedjo

Preberite še:

Komentarji: