V četrtek se bo začela ogrevalna sezona

V prihodnjih dneh bodo sončni dnevi, vendar bodo že konec tedna izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone.
Fotografija: Sledijo sončni dnevi, kljub temu pa bodo že v četrtek izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Sledijo sončni dnevi, kljub temu pa bodo že v četrtek izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo

Vremenska fronta z močnimi nalivi je prešla Slovenijo, v prihodnjih dneh pa bodo lepi dnevi s precej sončnega vremena. Na Agenciji RS za okolje (Arso) kljub temu opozarjajo, da bodo v prihodnjih dneh marsikje po Sloveniji izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone. Če ne bo večjih presenečenj, lahko v torek na naših črpalkah pričakujemo tudi nekoliko višje cene pogonskih goriv.

»Kriterij za začetek ogrevalne sezone se določi, ko se trikrat zaporedoma zvečer po 21. oziroma po 22. uri po poletnem času temperatura spusti pod 12 stopinj Celzija. Ponedeljek, torek in sreda bodo trije takšni dnevi,« je pojasnil dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje.



Kurilna sezona se bo začela v četrtek, je pa od posameznih upravljalcev večstanovanjskih stavb odvisno, kdaj bodo začeli ogrevati prostore. »Te dni, ko še ni tako hladno in so v stanovanjskih prostorih še zaloge toplote, stanovalce opozarjamo, naj pomislijo na prihajajoči mraz,« razlaga dežurni vremenoslovec. Številni imajo povsem prazne sisteme, zato jim svetujejo, naj pravočasno izpustijo vodo iz cevi.



V prihajajočih dneh bo drugače popoldne večinoma sončno, jutra pa bodo sveža in hladna, saj bomo izmerili od nič do pet stopinj Celzija. Povprečna dnevna temperatura bo 12 stopinj Celzija, ponekod celo samo deset.
 

Preberite še:

Komentarji: