V DZ prejeli več sumljivih pošiljk

Na kraju dogodka so policisti, ki so kraj zavarovali.
Fotografija: FOTO: Blaz Samec/delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaz Samec/delo

Danes okoli 7. 30 ure je bila Policijska uprava (PU) Ljubljana obveščena, da so v glavno pisarno državnega organa na Šubičevi ulici prijeli več sumljivih pisemskih pošiljk. Na kraju so posredovali policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, sporoča predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana.

»Ugotovljeno je bilo, da je v glavno pisano prišlo 8 papirnatih ovojnic na različne prejemnike. V vsaki ovojnici je bilo malo prašnate snovi bele barve. Osebi, ki sta bili v stiku s kuvertami sta še vedno izolirani, ovojnice pa so bile predane veterinarski službi,« so sporočili s PU Ljubljana. Rezultati prvih analiz bodo znani čez nekaj ur.

Okoli 10. ure so bili na ljubljanski policijski upravi prav tako obveščeni o sumljivi pošiljki v glavni pisarni občinskega organa v Ljubljani. Tudi ta pošiljka je vsebovala prašnato snov. Ovojnico so prav tako prevzeli pristojni iz medicinske fakultete, ki bodo rezultate analiz sporočili čez nekaj ur.

Drugače smo o sumljivih pošiljkah nazadnje pisali pred dobrim mesecem, ko sta na naslov Državnega zbora ter RTV Koper prispeli pošiljki s sumljivim belim prahom. Takrat so izolirali pet oseb, ki so bile v stiku s pošiljko, vendar so po analizi ugotovili, da snov ni nevarna za življenje in zdravje ljudi.

Komentarji: