Zmagovita Funklova formula »brez udarcev pod pas«

Tokrat so mu Hrastničani in Hrastničanke zaupali prek 77 odstotkov glasov.
Fotografija: Marko Funkl, župan občine Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Marko Funkl, župan občine Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar

Vaše zaupanje – naša odgovornost – tako se je glasil volilni slogan Liste Naš Hrastnik, ki jo vodi aktualni in danes tudi v drugo izvoljeni župan hrastniške občine Marko Funkl.

Hrastničani, ki so mu tokrat namenili 77,24 odstotka glasov, se bodo lahko v drugem Funklovem mandatu prvi v državi veselili skupnostne sončne elektrarne v obliki zadruge, prvi v Zasavju so uvedli tudi participativni proračun, sprejeli trajnostni načrt razvoja občine in razvijajo eno prvih stanovanjskih zadrug v Sloveniji. Funkl, ki je v času pred volitvami večkrat poudarjal, da »številni udarci pod pas ter ustvarjanje negativne klime dva tedna pred volitvami niso naša pot«, je ob zmagi dejal: »Rezultat je nekoliko višji, kot smo pričakovali. Veseli smo podpore, ker to kaže, da so ljudje prepoznali naš trud. V resnici smo pričakovali, da drugega kroga ne bo. Aktualni župan, ki ne dela veliko napak, ima velike možnosti, da je izvoljen v prvem krogu.«

Funklov izzivalec za župansko mesto, kandidat Gibanja Svoboda Žiga Kovač, je prejel 16,4 odstotka glasov volivcev, Gregor Pajić pa dobrih šest odstotkov.

Na volitvah 2018, na katerih je Funkl prvič meril voljo ljudi, se je na vrh občine povzpel v drugem krogu.

Preberite še:

Komentarji: