Zjutraj marsikje slana, v torek možen sneg do nižin

V prvi polovici tedna bo v Sloveniji vztrajalo nestanovitno vreme.
Fotografija: V noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin, napoveduje Arso. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin, napoveduje Arso. FOTO: Leon Vidic/Delo

Pred nami so znova dnevi z nestanovitnim vremenom. V stavkih, ki sestavljajo aktualno vremensko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se tako znova izmenjujejo samostalniki, kot so veter, slana, plohe in druge padavine, vključno z možnostjo snega, ki ga bo mogoče občutiti tudi v nižinah.

Danes popoldne bo še deloma jasno, občasno bo povečana spremenljiva oblačnost, pojavljale se bodo posamezne plohe, ki bodo bolj verjetne v zahodni Sloveniji, so meteorologi Arsa zapisali na svojem portalu. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

image_alt
Največ padavin je bilo na Gorenjskem, na Kredarici 40 centimetrov novega snega

Zjutraj marsikje slana

Jutri bo sprva deloma jasno, zjutraj bo marsikje slana. Čez dan bo oblačnost naraščala. Proti večeru bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Čez dan bo zapihal okrepljen veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 9 do 13, ob morju do 15 stopinj Celzija.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo

V torek možen sneg do nižin

V noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin.

V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo počasi dvigovala. Hladno bo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V sredo bo občasno deževalo, padavine bodo popoldne začele slabeti.

Več iz te teme:

Komentarji: