Israe Seblani."/>

Namesto eksplozije čustev prava eksplozija

Bejrutska eksplozija je grobo prekinila snemanje poročnega videa neveste Israe Seblani.
Fotografija: Nevesta Israa Seblani za fotografijo pozira na istem mestu, kjer je dan pred tem v času eksplozije z ženinom snemala poročni video. FOTO: Yara Abi Nader/Reuters
Odpri galerijo
Nevesta Israa Seblani za fotografijo pozira na istem mestu, kjer je dan pred tem v času eksplozije z ženinom snemala poročni video. FOTO: Yara Abi Nader/Reuters

Poroka je življenjska prelomnica, ki se je nevesta in ženin spominjata vse življenje. Tudi če je povsem normalna, običajna poroka, ostane v spominu kot eksplozija čustvovanja in pričakovanja lepega, srečnega življenja, »dokler naju ...«  A devetindvajsetletno nevesto Israo Seblani in njenega izbranca, štirintridesetletnega bejrutskega poslovneža Ahmada Sbeiha bi smrt skoraj ločila, še preden ju je zvezal zakon. Le nekaj ur pred poroko, ki sta jo načrtovala v Bejrutu, je prav med snemanjem poročnega videa eksplozija v bejrutskem pristanišču vse pometala po tleh. Posnetek dogodka je zakrožil po spletu in o pretreseni nevesti in ženinu pišejo vsi svetovni mediji.  
 

Vse je bilo normalno, potem je odjeknila eksplozija




»Ko smo snemali video na ulici, je bilo vse skupaj tako normalno, v naslednjem trenutku pa je modro nebo postalo rožnato in prekril ga je gost, temen dim. V trenutku eksplozije sem pomislila samo, da bom izgubila življenje. Izgubila bom moža. Pokopale me bodo ruševine,« je za CNN dejala po tem, ko je vendarle nepoškodovana preživela grozo uničujoče eksplozije in si nekoliko opomogla. 

Tudi njen snemalec in poročni fotograf Mahmoud Nakib je eksplozijo preživel nepoškodovan. »Najprej smo slišali prvo eksplozijo, a ker se je zdela daleč in se ni slišalo tako hudo, se nismo ozirali nanjo. Nadaljevali smo snemanje, potem pa je nebo v trenutku potemnelo in odjeknila je druga eksplozija. Najprej sem pomislil na ženo in hčerko, ju poklical in sporočil, da je z mano vse v redu, in jima dejal, naj ne hodita ven. Nato sem se v živo priključil na facebook in sporočil ljudem, kaj se je zgodilo,« je dejal. 
 

Imeli so srečo, ker so bili dovolj daleč stran


Nevesta, snemalec in spremstvo so imeli srečo, saj so snemali na bejrutski ulici pred lokalom, ki je bil poldrugi kilometer oddaljen od kraja eksplozije in udarni val ni bil več tako silovit, čeprav je bilo med njimi tudi nekaj poškodovanih. Po drugi strani sta bila nevesta in ženin katastrofi izpostavljena zgolj zaradi nesrečnega naključja. Ženin, ki je Libanonec, namreč ni mogel dobiti ameriškega vizuma, da bi se s svojo izbranko, ki je na specializaciji endokrinologije v bolnišnici v Detroitu, poročil v ZDA. Poroko sta zaradi teh zapletov prelagala kar tri leta, nato pa sta se odločila, da to opravita v Bejrutu v torek, 4. avgusta.
 

Ne moreta se še veseliti svoje zveze


Vsi pretreseni so poročni obred pozneje vendarle opravili v ožjem družinskem krogu, čeprav nevesta pravi, da je bilo kot v sanjah in da ni bila povsem pri stvari. Po poroki sta se znašla pred pomembno odločitvijo, kako naprej. Sprva sta načrtovala skupno življenje v Libanonu po tem, ko bi Israa končala specializacijo, a zdaj prihodnosti v tej državi in v razrušenem mestu vsaj ona ne vidi več. Strah jo je pustiti moža v državi, ki jo pretresajo gospodarska kriza, negotovost in nezadovoljstvo.

Ahmad zato zdaj znova poskuša pridobiti ameriški vizum in kaj lahko se zgodi, da bosta mladoporočenca, ki se zaradi apokaliptičnega videza Bejruta in zaradi številnih žrtev svoje s poroko potrjene zveze še ne moreta veseliti, za vedno zapustila svojo domovino in zaživela v obljubljeni deželi Donalda Trumpa

Preberite še:

Komentarji: